Sunisella erilainen lähestymistapa MM-ralliin – ”Kysymysmerkkejä on ilmassa”

Teemu Suninen ja Malcolm Wilson
Teemu Suninen (oik.) ja M-Sport Fordin johtaja Malcolm Wilson. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen istahtaa Meksikon MM-rallissa Fordin WRC-Fiestaan ja lähtee rohkeasti haastamaan kokeneempia kilpakumppaneitaan.

Ura WRC-auton ratissa on Sunisen osalta edennyt vasta kolmen osakilpailun verran. Se tarkoittaa myös sitä, että Meksikon MM-rallin kisafaktasta ei ole syytä hätkähtää.

Suninen on nimittäin ainut kisaan osallistuva WRC-auton kuljettaja, jolla ei ole vielä MM-osakilpailuvoittoa. Kovia tuloksia 24-vuotias jokelalainen on silti takonut, eikä Meksikossakaan ole tarkoitus nöyrtyä kilpakumppaneiden edessä.

– Reitti näyttää mielenkiintoiselta. Tiet ovat haastavia, mutta suomalaisen silmiin ne näyttävät vähän luonnottomilta. Normaalimutkia ei ole paljoa. Hyvillä mielin lähden silti ralliin, vaikka kysymysmerkkejä on ilmassa, koska testiä en päässyt ajamaan metriäkään. Se peruuntui lumisateen takia. Nyt sitten kisassa nähdään, mikä vauhti tulee olemaan ja kuinka pääsen autoon sisään, Suninen aprikoi.

Testin puutetta Suninen ei silti laske niin pahaksi puutteeksi, etteikö torstaiaamun virallinen testierikoiskoe olisi tilannetta paikannut. Myös lähtöpaikka perjantain reitillä yhdeksäntenä autona saattaa olla Suniselle hienoinen etu, sillä sarjakärjessä ajavat kilpakumppanit piirtävät ensin ajolinjat tiehen.

– Oli tilanne mikä tahansa, aina pitää saada autosta ja kuskista kaikki irti ja suoriutua hyvin. Jos hyviä aikoja lähtee tulemaan, niin sitten ajetaan sitä vauhtia. En tiedä, kuinka iso hyöyty puhdistumisesta täällä sitten on, kun tuntuu, että tiet puhdistuivat jo nuotituksen aikana.

M-Sport-tiimin kolmantena WRC-auton kuljettajana ralliin ilmoitettu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula eivät lähde soitellen sotaan Meksikossa.

– Vähän erilainen lähestymistapa on nyt kisaan, kun ei ole testiä alla. Hyviä tuloksia tiimi kuitenkin odottaa.

Lue myös nämä