Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen tallikaveri pähkinöissään sopimuksesta – ”Olen odottanut tätä koko elämäni”

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordilla brittilippua kantaa kuljettajien osalta tulevalla kaudella Gus Greensmith, joka sai yhdeksän osakilpailun pestin. 

Vasta kolme kisaa WRC-autolla tähän mennessä ajanut Greensmith toimii suomalaisten Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen tallikaverina. Greensmith oli vuonna 2018 WRC2-luokassa neljäs ja viime vuonna kilpailijoiden vähyydestä kärsineessä WRC2 Pro -luokassa kolmas. Meriitit eivät siis ole vielä 23-vuotiaalla kuskilla merkittävät, mutta taustat ovat niin sanotusti kunnossa.

Lue lisää: Tulihan se sieltä! Esapekka Lapista ja Teemu Sunisesta tallikavereita rallin MM-sarjassa

Oli miten oli, Greensmith on luonnollisesti yhdeksän rallin WRC-pestistä enemmän kuin innoissaan.

– Olen odottanut tätä mahdollisuutta koko elämäni ja nyt minulla on se. Olen kehittynyt M-Sportin ”kehityksen tikapuita” pitkin aina R1:stä ja R2:sta R5:een ja nyt WRC:hen saakka. Olen paljon velkaa tiimille ja Fordille, jotka ovat auttaneet minua kehittymään kuskina. Paljon enemmän on kuitenkin vielä luvassa, Greensmith hehkuttaa tallin tiedotteessa.

– Viime kauden jälkeen olen tehnyt paljon töitä ralliauton ulkopuolella. En ole koskaan ollut fyysisesti paremmassa kunnossa. Kun valot vaihtuvat vihreäksi kaudella 2020 ensimmäisellä pätkällä, niin olen ehdottomasti valmis.

Tallipomo Richard Millener tiedostaa Greensmithin vaillinaisen kokemuksen WRC-auton ratissa, mutta uskoo nuoren suojattinsa kehittyvän kauden mittaa.

– Hänellä oli vahva kausi viime vuonna ja hän on tänä vuonna vain entistä nopeampi ja myös itseluottamus nousee varmasti. Tämä vuosi on hänelle paljolti opettelua, mutta tiedän, että Gus haluaa antaa omat näyttönsä, Millener summaa.

Lue myös: Esapekka Lappi testasi uutta WRC-tykkiään sumussa ja sateessa (videot) – paikalla runsaasti väkeä

Lue myös: Teemu Suninen palasi sorvin ääreen – suomalaiskuski kiidätti näyttävästi WRC-autoa Ranskassa (video)

Lue myös: Esapekka Lapilta paljastus uudesta WRC-sopimuksestaan: ”Saatoin olla hyvin edullinen”

Kalle Rovanperä testasi ennen joulua Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta video Rovanperän testistä ja kuuntele suomalaiskuljettajan mietteet tulevasta kaudesta!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute]

Lue myös nämä