Tulihan se sieltä! Esapekka Lapista ja Teemu Sunisesta tallikavereita rallin MM-sarjassa

Teemu Suninen ja Esapekka Lappi
Teemu Suninen ja Esapekka Lappi. Kuvat: M-Sport Ford/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford -talli vahvisti torstaina, että Esapekka Lappi ja Teemu Suninen kilpailevat tiimin Ford Fiesta WRC -autoilla rallin MM-sarjassa kaudella 2020.

Lappi, 28, jäi ilman työpaikkaa viime kauden jälkeen, kun Citroen ilmoitti vetäytyvänsä MM-erikoiskokeilta. Lapilla ja kartanlukija Janne Fermillä oli Citroenin kanssa sopimus myös alkaneesta vuodesta.

Lapin ja M-Sportin välinen sopimus kattaa kauden 2020. Pieksämäkeläinen pääsee nyt ajamaan jo kolmannessa eri WRC-tiimissä – Lapin ura WRC-tasolla käynnistyi vuonna 2017 Toyotalla ja viime vuoden hän vietti Citroenilla.

Lue myös: M-Sport luottaa jälleen ”lentäviin suomalaisiin” – ”Luvassa on helvetinmoinen kausi”

Lappi on saavuttanut MM-sarjassa seitsemän palkintosijoitusta. Uran toistaiseksi ainoa voitto tuli kesällä 2017 Suomen osakilpailussa.

Suninen, 25, debytoi Fordin WRC-auton ratissa vuonna 2017 Puolan ja Suomen osakilpailuissa. Viime vuonna hän ajoi ensimmäistä kertaa kaikki osakilpailut WRC-Fordilla ja sijoittui MM-sarjan loppupisteissä yhdeksänneksi. Jokelalainen ajoi uran parhaan sijoituksensa kesäkuussa Sardiniassa otettuaan kakkostilan.

Sunisen jatkopaperi kattaa vuoden 2020. Hänen kartanlukijanaan jatkaa Jarmo Lehtinen, joka on lukenut Suniselle nuotteja viime kesästä lähtien.

Lue myös: Esapekka Lapilla ja Teemu Sunisella yhteistä historiaa vuosien takaa – ”Hän oli sankari minulle”

M-Sport ilmoitti samalla, että brittikuljettaja Gus Greensmith ajaa tänä vuonna yhdeksän MM-rallia Fiesta WRC:llä. Greensmithin ohjelmaan kuuluvat Monte Carlo, Meksiko, Argentiina, Portugali, Sardinia, Suomi, Turkki, Saksa ja Wales.

Lappi ja Suninen ajavat ensimmäisen kerran tallikaveruksina kolmen viikon kuluttua, kun MM-kausi 2020 käynnistyy legendaarisella Monte Carlo -rallilla.

Kalle Rovanperä testasi ennen joulua Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta video Rovanperän testistä ja kuuntele suomalaiskuljettajan mietteet tulevasta kaudesta!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat