Quantcast

Esapekka Lapille tulossa pidempi putki MM-ralleja

Esapekka Lapille ei ole luvassa yhtä pitkiä kilpailutaukoja rallin MM-sarjassa kuin alkukauden aikana.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi vuorottelee tällä kaudella Toyotan tehdastiimin kolmosautossa Sebastien Ogierin kanssa. Lappi avasi kautensa Ruotsissa helmikuussa, minkä jälkeen hän on kilpaillut Kroatiassa huhtikuussa ja Sardiniassa kesäkuun alussa.

Ogier on ollut mukana Monte Carlon, Portugalin ja Kenian osakilpailussa. Ranskalaistähti vahvisti ennen viime viikolla ajettua Safari-rallia, ettei hän kilpaile enää loppukauden aikana rata-autoilun WEC-sarjassa.

Ogier aikoo keskittyä lomailuun kesän aikana. Lapin kalenteriin on sen sijaan merkitty parin viikon kuluttua koittava Viron ralli ja elokuun alun Suomen osakilpailu. Myös Belgian Ypres-ralli elokuun puolivälin jälkeen on näillä näkymin Lapin heiniä.

– Ypres on keskellä loma-aikaa elokuussa. Siihen on hyvin pieni todennäköisyys, että olen siellä, Ogier paljasti Safari-rallin jälkeen Belgian yleisradioyhtiö RTBF:lle.

Ogier haluaa nyt antaa enemmän aikaa perheelleen, mutta hänet nähdään varmuudella MM-ralleissa tällä kaudella. Kahdeksankertainen maailmanmestari kertoi Keniassa, että hän haluaisi ajaa ainakin Uuden-Seelannin ja Japanin ralleissa.

– Pidämme oven avoinna keskusteluille tiimin kanssa ja käymme tilannetta läpi. Tällä hetkellä suunnitelmanani on viettää rento kesä, mutta näiden kahden kilpailun pitäisi olla listallani, Ogier sanoi Autosportille.

Ogier sijoittui neljänneksi Kenian Safari-rallissa, joka päättyi Toyotan neloisvoittoon. Safarin voittoa puolustanut ranskalainen putosi kärkikamppailusta rengasrikon vuoksi.

– Viikonloppu oli meiltä vahva. Minulta puuttui hieman onnea, mutta se kuuluu tähän peliin. Olen ennen kaikkea onnellinen koko tiimin puolesta, kun saavutimme näin uskomattoman tuloksen, Ogier kertoi.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä