Quantcast

Esapekka Lapilla uusi suunnitelma viritteillä

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi nähtäneen piakkoin rallin MM-sarjan erikoiskokeilla.

Lappi jäi viime vuoden lopussa ilman WRC-tallipaikkaa, mutta pieksämäkeläinen ei lyönyt ajohanskojaan naulaan. Lappi starttasi helmikuun lopussa Rovaniemen MM-rallissa WRC2-luokan kilpailuun, jossa hän näpäytti epäilijöitään.

Lappi otti näytöstyyliin WRC2-luokkavoiton ja jätti selvästi taakseen muun muassa toisen entisen WRC-kuskin, norjalaisen Andreas Mikkelsenin. Kilpailun jälkeen Lappi ei kuitenkaan uskaltanut puhua ääneen jatkosuunnitelmistaan.

Rovaniemen talvirallista on nyt vierähtänyt tovi, ja Lappikin on valmis avaamaan kuvioitaan.

– Suunnitelmat pyörivät ja on selvät sävelet sen suhteen, mitä tehdään seuraavaksi. Kyllä me koetamme ajaa tässä kevään aikana vielä toisen kilpailun, Lappi paljastaa Rallit.fille.

Lappi edusti napapiirillä italialaista Movisport-tallia, mutta Volkswagen Polo R5 -auto tuli lievestuorelaiselta Printsportilta. Samanlainen kuvio on viritteillä Portugalin MM-rallia varten.

– Samalla autolla olisi tarkoitus lähteä. Mitään ei olla lyöty lopullisesti lukkoon, mutta näin olisi tarkoitus.

– Portugali voisi olla hyvä ralli. Se ei ole niin nopea kisa ja aikataulullisesti se olisi järkevä, koska ei tule niin kiire. Se voisi olla hyvä vaihtoehto, Lappi sanoo.

Lappi tekee taustajoukkoineen töitä, jotta hän saisi rahoituksen kasaan MM-osakilpailua varten. Vaikka hän iski kovat näytöt tiskiin Lapin lumilla, yhteistyökumppaneiden löytäminen on yhä kaikkea muuta kuin helppo tehtävä.

– Yhden kisan tuloksella ei ole niinkään paljon hyötyä sponsorikuvioihin. Tämän homman konkretian näkee käytännössä syksyllä eli saako ajopaikkaa ensi vuodelle vai ei, Lappi toteaa.

Rallin MM-sarjassa siirrytään hybridiaikakaudelle ensi vuonna, kun nykyiset WRC-autot muuttuvat Rally1-luokituksen kilpureihin. Nykyisistä talleista M-Sport Ford ja Toyota ovat julkisesti ilmoittaneet olevansa lähtöviivalla myös kaudella 2022, mutta Hyundain virallista vahvistusta odotellaan edelleen.

Hyundain tallipomo Andrea Adamo on tosin antanut positiivisia signaaleja Hyundain mahdollisesta jatkosta.

– Jos Hyundai lähtee pois MM-sarjasta, jatkan sitten rivimyyjänä täällä, veistelee Lappi, joka osti hiljattain osakkuuden varkautelaisesta RTE Motorsportista.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 22.-25. huhtikuuta Kroatiassa. Portugalin MM-ralli on ohjelmassa 20.-23. toukokuuta.

Katso alapuolelta kooste Rovaniemen MM-rallin WRC2-luokan kisan ratkaisuhetkistä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367792″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat