Entiselle WRC-tähdelle huima voitto MM-rallissa, iso haave kariutumassa jälleen? – ”Minulla ei ole mitään kerrottavaa”

Skodalla ajava norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen teki huiman tempun Kreikan MM-rallissa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantain vaikeuksiensa jälkeen Mikkelsen oli WRC2-luokassa vasta 12. sijalla eron ollessa kärkeen lähes kaksi minuuttia. Mies kuitenkin päätti laittaa niin sanotusti all-in ja puski jäljellä olevien kisapäivien aikana luokkavoittoon. Ykköstila heltisi lopulta 10,3 sekunnin erolla ennen tiimikaveri Gus Greensmithia.

Taktiikka oli riskialtis, sillä Kreikan rallissa on pakko välillä säästellä autoa. Mikkelsenillä oli perjantaita lukuun ottamatta kuitenkin onni matkassa, sillä enempää rengasrikkoja ei tullut.

– Perjantain jälkeen olin kaksi minuuttia kärkeä perässä. Päätin, että mitään hävittävää ei ole, joten laitetaan kaikki peliin ja ajetaan niin kovaa kuin mahdollista. Näimme jo viime vuonna täällä, että on mahdollista tehdä isoja aikaeroja, jos todella puskaa riskirajoilla, Mikkelsen selvitti Rallit.fille.

– Onnistuimme pysymään erossa ongelmista, eikä rengasrikkoja tullut. Myös auto oli mieletön ajaa koko viikonlopun. Nautin todella ajamisesta, joten ajat vain tulivat. Oli ihan uskomaton kisa!

Vielä sunnuntain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Mikkelsenin auton voimansiirtoon tuli vikaa, mutta norjalaisen onneksi ennen Power Stage -erikoiskoetta oli vielä puolen tunnin huolto.

– Minun pitäisi kiittää niin montaa ihmistä, etten jaksa kaikkia luetella. Mekaanikot tekivät mieletöntä työtä, koska he vaihtoivat tasauspyörästön taakse 30 minuutissa. Olen erittäin ylpeä tallistani, entinen WRC-kuski kiitteli.

Mikkelsen on ajanut urallaan MM-rallin voittoon Volkswagenin ratissa, mutta viime viikonlopun WRC2-luokan ykköstila nousi aivan kärkeen norjalaisen voittolistalla.

– Voitto oli erityinen, ehdottomasti yksi parhaista koko urallani. En todellakaan ollut varma, että voiko näin käydä perjantain jälkeen.

WRC2-luokan mestaruustaistelussa Mikkelsen vankisti asemiaan kärkipaikalla kauden kolmannen voittonsa myötä. Lisäksi norjalaisella on vielä kaksi pisteosakilpailua ajamatta.

– Tilanne MM-sarjassa näyttää nyt hyvältä. Tämä voitto laittoi meidät hyviin asetelmiin, Mikkelsen namutteli.

Norjalaiskuljettaja on jo pitkään pyrkinyt takaisin WRC-tasolle, jossa hän ajoi viimeksi kaudella 2019. Takataskussa on jo yksi WRC2-luokan mestaruus sekä EM-titteli, mutta ajopaikkoja ei ole siunautunut.

– Minulla ei ole mitään kerrottavaa ensi vuodesta. Tulevalle kaudelle ei ole vielä mitään, Mikkelsen napautti.

Suomalaisittain WRC2-luokassa kärkisijat jäivät saalistamatta. Sami Pajari keskeytti lauantaina tekniseen vikaan. Lauri Joona ajoi luokassa seitsemänneksi, mutta sai ison onnistumisen Power Stage -erikoiskokeelta, jossa hän oli koko luokan nopein.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin huippuhetket. WRC2-luokan lopputulokset videon jälkeen.

WRC2-luokan lopputulokset:

1. Andreas Mikkelsen Skoda 3.09.57,7
2. Gus Greensmith  Skoda   +10,3
3. Yohan Rossel   Citroen +1.26,0
4. Adrien Fourmaux  Ford  +2.16,1
5. Gregoire Munster Ford  +2.34,7
6. K. Kajetanowicz  Skoda  +2.54,8
7. Lauri Joona    Skoda  +3.07,4
8. Martin Prokop   Ford  +7.17,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat