Mikä ihmeen Mersu-mies? Esapekka Lappi kertoi lisää WRC-tallinsa ”sateentekijästä”

Hyundain suomalaistähti Esapekka Lappi puhui uudesta rekrytoinnista tiimissään Viron MM-rallin jälkeen.
Austin O'Brien ja Esapekka Lappi
Austin O'Brien ja Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolmanneksi Viron sorateillä yltänyt Lappi pettyi, kun ei yltänyt edes lähelle kisaa dominoineen Toyotan Kalle Rovanperän vauhtiin. Pieksämäkeläinen kuitenkin kertoi, että datan analysointi oli aloitettu jo Viron MM-rallin aikaan.

Lapin mukaan Hyundain rallitallissa vaikuttaa tätä nykyä datainsinööri, joka toimi myös Lewis Hamiltonin taustalla, kun britti voitti seitsemän MM-titteliä F1-sarjassa.

– Olemme jo paljon asiaa viikonlopun aikana analysoineet. Meillä on tosi hyvä äijä, joka on tullut Mersulta. Hän oli kaikki Hamiltonin mestaruusvuodet Mercedeksellä ja on kova kaveri katsomaan dataa. Hän pystyy aika äkkiä katsomaan, missä me häviämme ja mistä syystä, Lappi sanoi Virossa.

Rallit.fi halusi tietää lisää tästä mystisestä Mersu-miehestä, joka käsittelee tätä nykyä ammatikseen rallidataa.

– Hän oli meille ihan puhdas rekrytointi. Hän tuli jo viime vuonna meidän tiimiimme hommiin ennen Suomen rallia ja hetihän sieltä tuli voitto. Hän on yksinkertaisesti tosi pätevä, täksi vuodeksi korealaisvalmistajan leipiin siirtynyt Lappi sanoi Rallit.fille.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alapuolella.

Kyseessä on irlantilainen Austin O’Brien, joka kantaa Hyundai Motorsportilla titteliä Senior Performance Engineer. Mies työskentelee sekä rallien aikana että kisoihin valmistavissa testeissä. Lapin mukaan O’Brien on erittäin kovan luokan osaaja.

– Hän katsoo tosi nopeasti asiat ja pystyy vertailemaan kuskien väliset datat sekä löytämään paikkoja, joissa eroja tulee, Lappi totesi.

– Kaveri pystyy myös vertailemaan muihin autoihin, vaikka ei meillä muiden autojen dataa suoraan olekaan käytössä. Jotenkin hänellä on siihenkin pätevyyttä, että voi verrata myös Toyotaan. Se on tosi hyvä homma.

Mercedeksen F1-tallissa O’Brien työskenteli lähes seitsemän vuoden ajan. Irlantilainen aloitti voimansiirtoyksikössä ja jarrupuolen kehitystyössä ennen kuin siirtyi viimeisiksi kausiksi simulaattori- ja suorituskykyinsinööriksi.

Lue myös: Nyt on hävyttömän haastava tietovisa Suomen MM-rallista! Vain todellinen ralliniilo saa kaikki oikein

Katso alapuolelta Esapekka Lapin haastattelu Suomen MM-rallin testeistä.

Lue myös nämä