Quantcast

Emil Lindholmille iso pettymys MM-rallissa – ”Harmittaa, ei voi muuta sanoa”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholmin ja kartanlukija Mikael Korhosen kohtaloksi Rovaniemen MM-rallissa koitui keskeytys lauantaiaamun toisella erikoiskokeella.

WRC3-luokkaa avauspäivän jälkeen johtanut Lindholm aloitti rallin toisen kilpailupäivän kasvattamalla johtonsa 12 sekuntiin. TGS Worldwiden tiimin Skoda jäi kuitenkin hankeen seuraavalla erikoiskokeella.

Lindholmin jarrutus nyppylän päällä kevensi autoa oletettua enemmän, minkä seurauksena nyppylää seuranneessa mutkassa Skodan perä osui lumipenkkaan.

– Valitettavan lyhyeksi jäi. Olen pahoillani tiimini ja yhteistyökumppaneiden puolesta, sillä tässä meni nyt hyvät MM-pisteet hukkaan, Lindholm harmitteli tiedotteessaan.

– Kaihuavaaran pätkän alun kapea tieosuus oli odotettua lumisempi ja siten liukkaampi. Nyppylän yli jarrutettaessa automme perä liukui päin lumivallia. Vauhtia ei ollut mahdottomasti liikaa, mutta osuman seurauksena auton keula kääntyi myös päin vallia ja suoraan päin puuta. Juuri siinä mutkassa sattui olemaan puu penkassa kiinni, ja se osuma päätti rallimme.

Skoda Fabian vauriot tutkittiin TGS Worldwiden huollossa. Lindholm ei pysty jatkamaan Rally2-säännöllä kisaa sunnuntaina.

– Auton jäähdyttäjä rikkoutui, moottoritilan oikeanpuoleinen etuaisa vääntyi, kuten myös moottorin kiinnitys. Emme pysty näitä vaurioita täällä korjaamaan, joten meidän on keskeytettävä. Harmittaa, ei voi muuta sanoa, Lindholm totesi.

Asunmaa kiinni ykköstilassa

Lindholmin keskeytys nosti Teemu Asunmaan WRC3-luokan kärkeen. Asunmaa starttaa sunnuntain pätkille 12,5 sekunnin johtoasemassa ennen virolaista Egon Kauria.

Lindholmin ulosajo tuotti ylimääräisiä hommia Asunmaalle, sillä Lindholmin auto tukki tien.

– Siirrettiin ulosajaneen kanssakilpailijan auto sivuun ja ajettiin letkassa maaliin, Asunmaa kertasi tiedotteessaan.

Rovaniemen MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin Aittajärven erikoiskoe ajetaan kahdesti. Asunmaa tuntee Aittajärven metkut SM-sarjasta.

– Kilpailu on ollut haastava, eikä mikään ole tullut helpolla. Huomenna on tuttu ja hieno pätkä kahteen kertaan. Hyvillä fiiliksillä lähdetään ja koetetaan pitää hyvä kisavauhti päällä, Asunmaa suunnitteli.

Katso alta kooste WRC3-luokan perjantain tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367604″ ap mute]

Lue myös nämä