Emil Lindholm kiinni luokkansa palkintosijassa Ruotsin MM-rallissa – ”Näköjään riittää tällainen köröttely”

Emil Lindholm. Kuva: Timo Anis

Rallin Tulevaisuuden tähti -palkinnon vuonna 2017 voittanut Emil Lindholm on ajanut vakuuttavasti Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa. 

Ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta Lindholm on luokassaan kolmantena. Lindholm korosti lauantain päätteeksi, että on ajanut varsin maltillisesti.

– Kohtuullisen tyytyväinen olen ajamiseen. Itseltäni vähän erilainen ajo kuin mihin olen tottunut. Yleensä olen lähtenyt vähän sellaisella all or nothing –mentaliteetilla. Tässä kisassa ja ylipäätään WRC-ralleissa se taktiikka ei aina kannata. Se on nähty meidänkin luokassa täällä, kun muutamia on tippunut pois, Volkswagenilla ajava Lindholm sanoi Rallit.fille.

– Meillä on kaksi MM-rallia kalenterissa, niin ei kannata riehua. Mielellään ajaa kuitenkin maaliin. Näköjään podiumille riittää tällainen köröttely. Jos haluaisi norjalaista (Ole Christian Veiby) tai (Jari) Huttusta haastaa, niin sitten pitäisi ottaa riskiä. Ensikertalaisena kuitenkin ollaan ihan kohtuu kärjessä, Lindholm jatkoi.

Lindholm ajaa Ruotsissa ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna olosuhteet ovat olleet erittäin haastavat. Aamupäivän erikoiskokeilla on päästy nauttimaan melko talvisista olosuhteista, mutta iltapäivällä on menty soralla piikkipyörillä.

– Vauhti on ollut paikoitellen hyvää, mutta myös parannettavaa riittää. Pikkaisen on ollut sellaista hakemista. Nämä ovat uusia teitä minulle ja olosuhteet myös vähän uudenlaiset, Lindholm totesi.

– Yllättävän kovaa tuolla soraspoorissa voi antaa mennä. Välillä roiskii sitten pitkin penkkoja. Rengas kestää yllättävän hyvin, se on ollut pieni yllätys itselle. Eilen vähän turhaan jopa säästelin renkaita.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö