Quantcast

EM-rallissa raju ulosajo – huippusijasta taistellut kuljettajapari sairaalaan

Norbert Herczig
Norbert Herczig. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntain ensimmäinen erikoiskoe Unkarin EM-rallissa tarjosi dramaattisia käänteitä.

Kotikilpailussaan huippusijoituksesta ajanut Norbert Herczig ja kartanlukija Ferencz Ramon kokivat pahimman kolauksen aamun avauspätkällä. Herczig starttasi viimeiseen ajopäivään toiselta sijalta, mutta hän joutui keskeyttämään.

Herczig ajoi rajusti ulos tieltä Skodallaan pätkän loppupäässä. Unkarilaiskuskin tiimiltä saatujen tietojen mukaan Herczig ja Ramon kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Ensitietojen mukaan kuljettajapari ei loukkaantunut vakavasti tärskyssä. Tiettävästi Herczig valitti huimausta ulosajon jälkeen. Tiimi tiedottaa asiasta lisää, kunhan unkarilaiskilpailijoiden tilasta on tarkempaa tietoa.

Nikolai Grjazin vankisti johtoaan Unkarin EM-rallin kärjessä Herczigin ulosajon jälkeen. Unkarilainen Andras Hadik on kisassa toisena 49,8 sekunnin päässä venäläislupauksesta.

Citroen-kuljettaja Mads Östberg kärsi sunnuntain avauspätkällä rengasrikosta, mutta hän otti haltuunsa kolmossijan. Norjalainen on jäänyt minuutin kärjestä.

ERC3-junioriluokassa kilpaileva Sami Pajari oli huikeassa iskussa kisan kahdeksannella pikataipaleella. Pajari tykitti luokassaan pohja-ajan peräti 10,2 sekunnin erolla Jean-Baptiste Franceschiin, jota vastaan suomalainen taistelee junnuluokan mestaruudesta.

Pajari ajaa luokan kärjessä 25,5 sekunnin turvin ennen brittikuski Jon Armstrongia. Franceschi on neljäntenä 52 sekunnin päässä Pajarista.

Unkarin EM-rallissa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Unkarin EM-rallin tilanne EK8/14 jälkeen:

 1. Nikolai Grjazin  VW  1.03.46,6
 2. Andras Hadik   Ford   +49,8 
 3. Mads Östberg   Citroen +1.03,3 
 4. Mikolaj Marczyk  Skoda  +1.13,2
 5. Efren Llarena   Skoda  +1.30,3 
 6. Andreas Mikkelsen Skoda  +1.34,6 
 7. Simone Campedelli Skoda  +1.39,7
 8. Erik Cais     Ford  +2.10,1
 9. Miklos Csomos   Skoda  +2.44,3 
10. Sami Pajari    Ford  +5.11,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat