Kalle Rovanperä sai tiedon pääsystä harvinaiseen kerhoon – ”Kuulostaa hyvältä!”

Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen toinen rallin maailmanmestaruus sai sinettinsä sunnuntaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi toiseksi viikonloppuna järjestetyssä Keski-Euroopan MM-rallissa. Kakkostila siivitti Toyotan suomalaiskuskin tavoittamattomaan pistejohtoon ennen kauden päätöskisaa.

Rovanperä liittyi samalla harvalukuiseen kerhoon. Hän on vasta historian kuudes kuljettaja, joka on puolustanut menestyksekkäästi mestaruuttaan.

Aiemmin Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen, Miki Biasion, Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier ovat onnistuneet voittamaan MM-tittelin perättäisinä vuosina.

Melkoisia legendoja koko porukka. Ja myös Rovanperästä tulee varmuudella rallilegenda, vaikka hän on vasta 23-vuotias.

Rovanperä sai mestaruusjuhliensa keskellä kuulla pääsystä ralli-ikonien joukkoon.

– Se kuulostaa hyvältä! Se on selvää, että mestaruutta ei ole kovin helppoa puolustaa. Siltä se myös tuntui, Rovanperä tunnusti.

Rovanperä on suurin mestarisuosikki myös ensi kaudella. Suomalaisen seuraavaa sopimusta ei ole vielä julkistettu, mutta olisi äärimmäisen yllättävää, jos hän ajaisi kilpaa jollakin muulla autolla kuin Toyotalla.

– Toivottavasti mahdollisimman pian julkaistaan sopimuksia, mutta se on tiimin käsissä. Siihen en pysty vielä vastaamaan enempää, kun en itsekään tiedä enempää, Rovanperä sanoi.

Tänä vuonna tallikaveri Elfyn Evans oli Rovanperän viimeinen kanto mestaruuskaskessa. Rovanperän ja Evansin perheiltä löytyy yhteistä rallihistoriaa jo pidemmän ajan takaa, sillä Harri Rovanperä ja Gwyndaf Evans ajoivat aikoinaan tallitovereina Seatilla.

– Ihan hauska, miten isät ja pojat ovat olleet tiimikavereina. Pojista on tässä tapauksessa polvi parantunut. Ainakin olemme ajaneet kovempia tuloksia, joten voimme olla Elfynin kanssa ihan tyytyväisiä, Rovanperä letkautti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat