Quantcast

EK8-9: Mikko Heikkilä vankisti hieman johtoaan – jahtaaja suunnitteli seuraavaa hyökkäystä

Mikko Heikkilä ja Topi Luhtinen
Mikko Heikkilä ja Topi Luhtinen. Kuva: Toni Ruotsalainen/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä pitää tiukasti kiinni kärkipaikastaan rallin SM-sarjan kesäkauden avauskilpailussa Länsirannikon SM-rallissa.

Heikkilä kasvatti hieman johtoaan yhdeksännellä erikoiskokeella, kun hän viiletti pohja-aikaan 1,4 sekunnin erolla Teemu Asunmaahan. Heikkilä ajoi viimeiselle huoltotauolle 11,2 sekunnin johtoasemassa ennen Asunmaata.

– Tämä oli oikeastaan ensimmäinen pätkä, joka tuntui tulevan hyvin. Ei ollut niin liukasta ja tuntui paremmalta kuin aiemmin. Voisi sanoa, että oli jopa hauskaa, Heikkilä myhäili SM-sarjan YouTube-lähetyksessä.

– Ero on pieni ja haluan pitää tämän paikan, joten yritetään jatkaa samalla tavalla, Skoda-kuljettaja Heikkilä suuntasi katseensa neljään viimeiseen erikoiskokeeseen.

Asunmaa ei ollut tyytyväinen vetoonsa Juntolan viisikilometrisellä pätkällä, mutta hän suunnitteli seuraavaa hyökkäystä.

– Mennään nyt huoltoon syömään ja koetetaan keksiä jotain iltapäivälle, Asunmaa kertoi.

Kolmantena ajava Emil Lindholm on jäänyt kärjestä jo 23 sekuntia. Loistavasti Liedon ympäristön pätkillä esiintynyt Aleksi Röyhkiö pitää hallussaan nelostilaa ennen kokenutta Juha Saloa.

– Pitäisi olla heti hereillä näillä pätkillä, sillä mitään ei saa ilmaiseksi. Iltapäivän pätkille lähdetään ihan hyvällä fiiliksellä, Röyhkiö sanoi.

Jaro Kinnunen ja Ville Hautamäki käyvät tiukkaa kamppailua SM2-luokan voitosta. Kinnunen jatkaa luokan kärjessä, mutta Hautamäki on vain sekunnin perässä.

Etuvetoisten SM3-luokassa Lauri Joona pystyy jo kontrolloimaan tilannetta. Joonalla on luokassa 28,6 sekunnin etumatka Roope Korhoseen.

Länsirannikon SM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Länsirannikon SM-ralli, tilanne EK9/13 jälkeen:
 1. Mikko Heikkilä Skoda  37.55,1
 2. Teemu Asunmaa  Skoda   +11,2
 3. Emil Lindholm  Skoda   +23,0
 4. Aleksi Röyhkiö Skoda   +29,9
 5. Juha Salo    Skoda   +35,7
 6. Riku Tahko   Hyundai +1.14,6
 7. Jaro Kinnunen  Mitsu  +1.51,5
 8. Ville Hautamäki Mitsu  +1.52,5
 9. Jari Liiten   Skoda  +2.01,5
10. C. Haglund   Skoda  +2.05,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat