EK7: Esapekka Lappi kurvailee kolmantena Rally Estoniassa – Tänak karannut omille teilleen

Esapekka Lappi kurvailee kisassa kolmantena. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Citroenin WRC-tallin suomalaiskuski Esapekka Lappi pitää hallussaan Rally Estonian kolmatta sijaa, kun ajettuna on seitsemän erikoiskoetta. 

Toyotan virolaistähti Ott Tänak on karannut, mutta toisesta sijasta Lappi voi vielä ajaa kilpaa. Toisena oleva Hyundain Andreas Mikkelsen on kymmenen sekunnin päässä pieksämäkeläisestä.

– Alkoi sataa pätkän loppupäässä. Paikka paikoin oli aika mutaista ja siellä oli muutamia yllätyksiä. On mahtavaa nähdä niin paljon ihmisiä pätkien varrella. Virolaiset todella ovat rallikansaa, Lappi ylisti.

Tänak on tykittänyt rallissa kuudet pohjat ja johtaa kilpailua liki puolen minuutin erolla, vaikka on saanut kymmenen sekunnin aikasakon. Debyyttikisaansa Hyundailla ajava Craig Breen on viidentenä ennen norjalaista teinitähteä Oliver Solbergia, joka johtaa R5-luokkaa.

– Olen todella tyytyväinen autoon. Otan tästä mahdollisuudesta kaiken irti. Odotan jo innolla Suomen MM-rallia, Breen hehkutti.

Solbergin jälkeen R5-luokassa toisena on Skodan virolainen Rainer Aus, joka on kuitenkin jäänyt norjalaiskomeetasta yli minuutin. Niin ikään Skodalla ajava Eerik Pietarinen on kolmantena 6,4 sekuntia Ausia perässä. Fordin uudella R5-autolla ajava Teemu Suninen on luokassa neljäntenä kaksi sekuntia Pietarisen takana.

Rally Estoniassa ajetaan lauantaina vielä kaksi erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Rally Estonia, tilanne EK7/15 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota WRC 41.49,4
 2. Andreas Mikkelsen Hyundai WRC  +29,3
 3. Esapekka Lappi  Citroen WRC  +39,5 
 4. Elfyn Evans    Ford WRC  +1.07,1
 5. Craig Breen    Hyundai WRC +1.07,8
 6. Oliver Solberg  VW R5    +1.51,0
 7. Markko Märtin   Ford WRC   +1.59,1
 8. Rainer Aus    Skoda R5  +2.57,2 
 9. Eerik Pietarinen Skoda R5  +3.03,6
10. Teemu Suninen   Ford R5   +3.05,6
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö