EK3-4: Huima taistelu käynnissä SM-rallin voitosta – ”Kyllä saa tyrkätä”

Mikko Heikkilä johtoasema piti Länsirannikon SM-rallissa lauantain aamupäivän lenkillä.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä oli nopein perjantain asvalttierikoiskokeilla ja onnistui pysyttelemään kärkisijalla myös lauantain kahden ensimmäisen sorapätkän jälkeen.

Erot kärjessä ovat kuitenkin erittäin pieniä. Heikkilän johtoasema ennen toisena olevaa Teemu Asunmaata on vain kaksi sekuntia. Kolmantena oleva SM-sarjan kärkimies Emil Lindholm on hänkin jäänyt kärjestä vain 3,1 sekuntia. Neljäntenä oleva Egon Kaur on puolestaan Heikkilän takana vain 3,3 sekunnin verran.

– Alussa oli pitoa, mutta sitten oli vähän ikävämpää, kun tultiin liukkaalle osuudelle. Ehkä meni jo vähän paremmin. Ajellaan ihan sydämen kyllyydestä, Lindholm jutteli Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– Tein yhden parin sekunnin virheen ja valui ulos, se oli harmillisesti juuri ennen suoraa. Pitää koittaa parantaa. Nyt on kunnon kamppailua, Asunmaa puolestaan totesi.

Konkari Juha Salo oli lauantain ensimmäisen EK:n nopein, kun taas Kaur tykitti niukat pohjat toiselle. Myös kisaa johtava Heikkilä oli aivan pohja-aikojen tuntumassa.

– Kyllä saa tyrkätä. Eka pätkä oli tosi liukas, mutta toisella vähän parempi pito. Täytyy vähän vielä tarkentaa, Heikkilä summasi.

Salo jäi perjantain asvalttipätkillä liikaa kärkikuskeille, mutta on viidennellä sijalla ja taistelee Aleksi Röyhkiötä vastaan, joka on kuudentena. Ykkösluokan miehistä jo lauantaiaamun avauksessa ulosajoihin keskeyttivät Anssi Rytkönen ja Anssi Valkonen.

Länsirannikon SM-rallissa ajetaan lauantaina vielä viisi erikoiskoetta.

Länsirannikon SM-ralli, tilanne EK4/9 jälkeen:

 1. Mikko Heikkilä Skoda  22.01,5
 2. Teemu Asunmaa  Skoda   +2,0
 3. Emil Lindholm  Skoda   +3,1
 4. Egon Kaur    VW     +3,3
 5. Juha Salo    Skoda   +15,8
 6. Aleksi Röyhkiö VW    +18,5
 7. Riku Tahko   Hyundai +1.03,6
 8. Lauri Joona   Ford  +1.14,5
 9. Mikko Lehti   Opel  +1.29,5
10. Kari Hämäläinen Skoda  +1.30,4
11. Roope Korhonen Ford  +1.32,3
12. Mika Eloluoma  Skoda  +1.39,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat