Quantcast

EK1-2: Mikko Heikkilä otti komennon Länsirannikon SM-rallissa – ”Oli pakko tehdä kaikenlaisia kikkailuja”

Skodalla ajava Mikko Heikkilä ajoi perjantain kahdelle erikoiskokeelle pohja-ajan.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Loudlife Media / AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä hallitsi hyvin asvalttiajamisen metkut, sillä Länsirannikon SM-rallissa perjantain kaksi pätkää ajettiin pikipinnalla. Alla oli sorarenkaat, joten ajaminen oli varmasti haastavaa.

– Hyvä että tuli pohjat, sillä ei tullut ihan niin hyvin tämä toinen. Ensimmäinen tuli puhtaammin. Vähän puski ja aliohjasi. Oli pakko jarrutella ja tehdä kaikenlaisia kikkailuja. Hengissä ollaan, Heikkilä summasi Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

Heikkilän etumatka kärjessä on kuitenkin niukka. SM-sarjaa johtava Emil Lindholm vaanii vain kahden sekunnin päässä. Teemu Asunmaa on rallissa kolmantena 3,2 sekuntia Heikkilän takana.

– Ei voi liikaa piestä asvaltilla, ettei renkaat ylikuumene. Tämä on mukava konsepti, kun pääsee ajamaan asvaltilla kotimaassa. Katsotaan, mihin aika riittää, Lindholm totesi.

– Meillä on eturengas puhjennut. Siihen nähden tuli ihan hyvin. Jotain kolme neljä kilsaa ennen maalia alkoi rengas tyhjentyä. Pari kertaa se meinasi luistaa ojaan, mutta sain kammettua takaisin tielle, Asunmaa puolestaan kertoi.

SM-sarjan virolaisvahvistus Egon Kaur on perjantain asvalttipätkien jälkeen neljäntenä. Eroa kärkeen on kertynyt 4,6 sekuntia. Kuuden kärjen täydentävät Aleksi Röyhkiö ja Juha Salo.

– En voi sanoa, että olisin pettynyt, mutta vähän liikaa eroa tuli. Paremmin kuitenkin meni kuin viime vuonna, 13,9 sekuntia kärjelle hävinnyt Salo kuittasi.

Länsirannikon SM-ralli jatkuu lauantaina, kun ohjelmassa on vielä seitsemän soralla ajettavaa pikataivalta.

Länsirannikon SM-ralli, tilanne EK2/9 jälkeen:

 1. Mikko Heikkilä Skoda 8.00,2
 2. Emil Lindholm Skoda  +2,0
 3. Teemu Asunmaa Skoda  +3,2
 4. Egon Kaur   VW    +4,6
 5. Aleksi Röyhkiö VW   +13,5
 6. Juha Salo   Skoda  +13,9
 7. Anssi Rytkönen Skoda  +17,3
 8. Anssi Valkonen Skoda  +19,3
 9. Riku Tahko   Hyundai +26,4
10. Mikko Lehti  Opel  +34,1
11. Roope Korhonen Ford  +34,5
12. Lauri Joona  Ford  +36,1
13. Mika Eloluoma Skoda  +36,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat