EK1: Kalle Rovanperältä kritiikkiä järjestäjän suuntaan, Esapekka Lapin ralli sai katastrofimaisen alun

Keski-Euroopan MM-ralli alkoi torstaina, kun Tshekin Prahassa ajettiin yleisöerikoiskoe.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT

2,55 kilometriä pitkän yleisöpyörityksen nopein kuljettaja oli M-Sport Fordin Ott Tänak. Hän peittosi Toyotan Sebastien Ogierin 0,7 sekunnilla.

Virolainen oli yksi harvoista kuljettajista, joka ajoi pätkän slickseillä.

– Tällaisella yleisöpätkällä renkaat eivät tee kovinkaan suurta eroa, Tänak sanoi.

Hyundain Thierry Neuville hävisi pohjille tasan sekunnin. Neuville on yksi rallin voittajasuosikeista ja belgialaisella olikin heti kova yritys päällä.

Hyundain Teemu Suninen oli nopein suomalainen pätkällä. Hän jäi Tänakin ajamista pohjista 2,4 sekuntia.

– Toivon vain saavani kokemusta autosta ja yritän koko ajan parantaa ajamista, Suninen summasi.

Toyotan Kalle Rovanperä oli vasta kymmenenneksi nopein. Hän hävisi mestaruustaistelussa olevalle tallikaverilleen Elfyn Evansille 0,1 sekuntia ja jäi neljä sekuntia kärjestä. Kallella oli selvät terveiset kisajärjestäjille, kun lähtöjärjestystä mentiin muuttamaan vielä ihan viime hetkillä.

– Ihan OK aloitus. Oli kaikkea hässäkkää järjestäjän puolelta ja ihan muutaman minuutin varoitusajalla piti lähteä pätkälle. Ei paras fiilis, mutta onneksi se nyt meni ihan ok, Rovanperä sanoi.

Hyundain Esapekka Lapin ralli sai katastrofimaisen alun. Hän otti varaslähdön ja sai siitä kymmenen sekunnin aikasakon. Näin suomalaisen ero kärkeen on jo heti yli 12 sekuntia.

Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan torstaina vielä yksi erikoiskoe. Klatovyn erikoiskokeella on mittaa vajaat yhdeksän kilometriä ja se alkaa kello 19.05 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta Keski-Euroopan MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat. Kisan tilanne ja aikataulu videon jälkeen.