Jari-Matti Latvala esitti tärkeän toiveen ”omille pojilleen”

Ralliautoilun maailmanmestaruus on katkolla Kalle Rovanperälle torstaina käynnistyvässä Keski-Euroopan MM-rallissa.
Elfyn Evans ja Jari-Matti Latvala
Elfyn Evans ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mestaruutta puolustava Rovanperä johtaa sarjaa 31 pisteen erolla ennen tallikaveri Elfynin Evansia. Walesilaisen on otettava vähintään kaksi pistettä enemmän uudesta osakilpailusta, mikäli Evans mielii venyttää mestaruuskamppailua kauden päätöskisaan Japaniin.

– Jos katsotaan mestaruuskamppailua, niin rehellisesti sanottuna Elfynillä on painetta enemmän. Hänen on otettava riskejä uusissa olosuhteissa ja uudessa kisassa. Kalle voi periaatteessa katsella tilannetta, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi kisan aattona.

– Kallen ei ole edes pakko varmistaa mestaruutta täällä. Hän voi ajaa järkevästi viiden joukkoon ja jos hän uusii sen Japanissa, on mestaruus varma. Elfyn tarvitsee täältä paljon enemmän pisteitä kuin Kalle. Yllättävän rentona hän on silti ollut.

Toyotan leirissä ei perinteisesti ole tallimääräyksiä harrastettu, eikä niille ole enää tällä kaudella edes tarvetta, koska merkkimestaruus on jo varmistunut.

– Toki on tärkeää saada autot aina maaliin. Se helpottaisi tiimin osalta työskentelyä kohti Japania. Se on meille tärkeä kisa ja siellä varsinkin halutaan ajaa voitosta. Toki täälläkin on tärkeää onnistua, Latvala kertoi.

– Paras tilanne olisi, että mitään teknisiä ongelmia ei tulisi. Sen lisäksi olisi mukavaa, että autot pysyisivät myös tiellä.

Latvala tunnustaa, että oman tallin kuskien välinen mestaruuskamppailu on osittain raastavaa seurata.

– Onhan se kova paikka, jos itse olisi tuossa asemassa, että kaikki on lyötävä likoon mestaruuden eteen. Jännittävää se on katsoa, kun omat pojat kamppailee tittelistä. Jos toinen tekee virheen, on peli selvä. Se on tilanne varsinkin Elfynin osalta, Latvala huokaisi.

– Jos taas Kalle tekee virheen ja menettää pisteet, on tilanne Japanissa entistä tiukempi. Sekin olisi haastava tilanne, koska siellä varsinkin haluaisimme ajaa voitosta kotiyleisön edessä.

Eli käytännössä Latvala toivoo, että Rovanperä saisi mestaruuden klaarattua jo Keski-Euroopan rallissa?

– Tietyllä tavalla joo. Sitten voisimme laittaa kaikki paukut Japanin rallin voittamiseen. Toki jos kisa jatkuu vielä siellä, niin yleensä kun täysillä ajetaan, niin tuloksetkin ovat hyviä.

Katso alapuolelta Keski-Euroopan MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat