Quantcast

”Ei hän tehnyt mitään tyhmää” – tallipomolta lohdutuksen sanoja Teemu Suniselle

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin tallipäällikkö Rich Millener sanoo tiimin käsitelleen varsin ymmärtäväisesti Teemu Sunisen perjantaisen virheen, jonka seurauksena Ford-kuljettaja joutui keskeyttämään Meksikon MM-rallin heti kättelyssä.

Millener analysoi tapahtuman tuoreeltaan, eikä nähnyt tapahtuneessa mitään varsinaista huolimattomuutta Sunisen osalta.

– Vaikea sanoa mitään sen tarkemmin, sillä ulosajo tapahtui jo 13 kilometriä ensimmäisen erikoiskokeen lähdöstä. Ei häntä voi tuomita sen perusteella. Mutta kun katsoo auton sisäkameran kuvaa, ei hän mitään typerää tehnyt, vakuuttaa Millener.

Sunisen keskeytys tapahtui 31-kilometrisellä El Chocolaten erikoiskokeella, joka kulkee 2 700 metrin korkeudessa. Erikoiskoe sisältää useita nousuja ja laskuja, ja eräässä mutkayhdistelmässä Suninen komensi autonsa aavistuksen väärälle ajolinjalle, tuhoisin seurauksin.

Tiimi suunnittelee kautta eteenpäin jo useamman rallin verran, eikä halua millään tavoin lisätä suojattinsa kokemaa painetta.

– Se oli kovavauhtinen paikka, ja kaikki, mihin hän autolla osui, oli kovaa. Tavallisesti tuollaisesta voi selvitä pyörähdyksellä, mutta nyt vauriot olivat niin isot, ettemme voineet niitä korjata. Korsikalla pyydämme häntä ottamaan vähän varovaisemmin, kunnes Argentiinassa ja Chilessä hän saa taas ajaa kovaa.

Ruotsin rallissa Suninen esitti hyvää vauhtia, ja johti kilpailua ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Tästä innostuneena tiimi halusi nähdä Suniselta lisää samanlaista ajoa, joka tällä kertaa kuitenkin jäi näkemättä.

– Pyysimme Teemulta tähän ralliin samanlaista otetta kuin hänellä oli Ruotsissa. Ensimmäiset väliajat olivat nytkin hyviä. Ei hän paljoa ollut ulkona tieltä, mutta osumasta kallioon vauriot sitten tulivat, Millener kertaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat