Quantcast

Eerik Pietarinen yrittää olla hölmöilemättä MM-rallissa

Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen ajaa pitkästä aikaa kilpaa R5-autolla, kun Portugalin MM-ralli starttaa perjantaina.

Pietarinen kilpaili edellisen kerran Skoda Fabia R5 -autolla helmikuussa järjestetyssä Ruotsin MM-rallissa. Sen jälkeen hän on ollut mukana kahdessa Saksan rallisarjan ohessa ajettavan Opel Adam Cupin osakilpailussa, joista tosin edellinen keskeytettiin saksalaisen kuljettajaparin traagisen onnettomuuden vuoksi.

Pietarinen otti tuntumaa TGS Worldwiden Fabiaan torstain testierikoiskokeella. Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen sijoittuivat 11:nneksi R5-autokuntien joukossa.

– Vehkeet tuntuivat pelaavan, mutta aika ei ollut järjettömän hyvä. Ajo levisi hieman hitaissa paikoissa, Pietarinen kertoi Rallit.fille.

– Tällä autolla ei ole tullut hirveästi kilometrejä tänä vuonna. Ruotsista asti oli taukoa, ja kyllä se aina ottaa aikaa, että tietää, miten kovaa tällä autolla pitää ajaa.

Pietarinen kerää arvokasta kokemusta Portugalin sorakisasta. Tuusulalaiselle kisa on täysin uusi.

Katso alta kooste testierikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266007″ ap mute ]

 

– Tiet ovat aika rajuja. Pitää olla tarkempana kuin muualla, ettei riko renkaita. Luulen, että täällä homma ratkeaa aika paljon rengasrikoilla. Tietysti pitää ajaa kovaa, mutta pitää olla hölmöilemättä.

Pietarinen ajaa WRC2-luokan pisteistä Pohjois-Portugalissa.

– Se olisi hyvä, jos olisi WRC2-luokassa suhteellisen kärkipäässä, eikä ihan viimeisenä. Verrataan vauhtia muihin WRC2-kuskeihin, Pietarinen suunnitteli.

Portugalin MM-ralli käynnistyy perjantaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat