Eerik Pietarinen haki vauhtia Ruotsin MM-ralliin – naulasi kovan tavoitteen: ”Pohja-aikoja ja lopputulos kolmen sakkiin”

Eerik Pietarinen testasi Volkswagen Polo R5 -autoa Keski-Suomessa torstaina.
Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pietarinen testasi Keski-Suomen lumilla neljän kilometrin mittaisella erikoiskokeella. Lievestuoreelaisen Printsportin testeissä oli samaan aikaan paikalla myös Ford Fiesta Rally3:lla Lauri Joona sekä saudikuski Rakan Al-Rashed.

Pietarinen aloitti rallikauden Tunturirallista SM1-luokan kahdeksannella sijalla. Enemmänkin oli tarjolla, mutta Siikakämässä hangessa hukkui aikaa yli kuusi minuuttia.

Ruotsin lumilta Pietarinen hakee kovaa tulosta. Tavoitteena on yltää podiumille kovatasoisessa WRC2-luokassa. Vastaansa Pietarinen saa muun muassa Andreas Mikkelsenin ja Nikolai Grjazinin sekä maanmiehistään Jari Huttusen ja Emil Lindholmin.

– Ihan on jo odottavaiset tunnelmat Ruotsin rallin osalta. Mukavaa lähteä sinne ajamaan, Pietarinen tokaisi Rallit.fille.

– En ole hirveästi tavoitteita miettinyt, mutta tyytyväinen olisin, jos pystyisin joitain pohja-aikoja ajamaan ja lopputulos olisi siellä kolmen sakissa. Lähdetään sitä tavoittelemaan.

Pietarinen ajaa pari päivää testiä, joten kilometrejä kertyy mukavasti ennen kauden ensimmäistä MM-rallia tuusulalaisen osalta.

– Testeissä haetaan aina pieniä juttuja, joista voisi olla apua, että sitten kisassa löytyisi lisää vauhtia. Toki on tärkeää myös löytää hyvä luotto autoon, jotta on kunnon fiilis lähteä kisaan. Pikku hiljaa on se luotto myös löytynyt, Pietarinen summasi.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 24.-27. helmikuuta.

Katso alapuolelta, kuinka Pietarinen käskytti Volkkaria Keski-Suomen testeissä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,399081″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat