Quantcast

Skoda toi uuden ralliautonsa Lappiin – Suomen mestari mukana testaamassa

Skoda Motorsport on jatkanut uuden Fabia Rally2 -ralliautonsa kehitystyötä Suomessa.
Skoda Fabia Rally2
Skoda Fabia Rally2. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda on testannut jo pitkään Fabian uutta kehitysversiota eri olosuhteissa, mutta nyt kilpuri tuotiin ensimmäistä kertaa arktisiin lumimaisemiin.

Auton testaamisesta napapiirillä vastasivat norjalaistähti Andreas Mikkelsen, entinen WRC-kuljettaja Kris Meeke sekä rallin SM-sarjan hallitseva mestari Emil Lindholm.

– Tämä on ensimmäinen kerta lumella ja jäällä täällä Rovaniemellä. Tähän mennessä fiilis on ollut sellainen kuin odotin – erittäin hyvä, Mikkelsen kertoo Skodan julkaisemalla videolla (jutun alla).

Meeken mukaan testirupeama sujui suunnitelmien mukaan.

– Se on hyvä, ettei meillä ole ollut isoja ongelmia. Käymme läpi kehitystyön eri vaiheet ja teemme jatkuvasti muutoksia, Meeke sanoo.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli, että uusi Fabia olisi tullut markkinoille jo tämän vuoden alkupuolella. Tuotanto-osien toimitusvaikeuksien vuoksi auton lanseerausta on jouduttu siirtämään näillä näkymin tulevaan kesään.

Skoda on dominoinut Fabia R5- ja Rally2-autoillaan rallin MM-sarjan WRC2-luokkaa viime vuodet. Mikkelsen saavutti luokan mestaruuden viime vuonna.

Katso alta video Skodan testeistä Rovaniemellä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,399058″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat