Citroen-pomo myöntää neuvottelut Ogierin kanssa – ”Ensi kaudeksi voi olla luvassa muutoksia”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen neuvottelee Sebastien Ogierin kanssa kuskipestistä ensi kaudeksi, kertoo Autosport-lehti verkkosivuillaan. Ogier ajoi ranskalaisvalmistajan leivissä viimeksi kaudella 2011, mutta lähti Volkswagenille, sillä  Sebastien Loeb oli tuolloin ehdoton ykköskuski Citroenilla. 

Ogierin nykyinen sopimus M-Sport Fordin kanssa loppuu tämän kauden jälkeen. Viisinkertainen mestari on yhä monen tiimin toiveissa ensi kaudeksi. Citroenilla on tarvetta ehdottomalle ykköstykille, sillä tiimi antoi aiemmin tällä kaudella potkut britti Kris Meekelle.

– Mietin tällä hetkellä ensi kauden kuljettajakokoonpanoa todella paljon. Meillä on paljon vaihtoehtoja ja neuvottelemme monien kuskien kanssa. Ensi kaudeksi voi olla luvassa muutoksia, tallipomo Pierre Budar sanoi Autosportille Suomen MM-rallin yhteydessä.

– Keskustelen Ogierin kanssa, niin kuin monen muunkin kuskin kanssa. Olisi tietenkin upeaa saada hänen tasoinen kuski talliimme.

Ogierin on kerrottu olevan tyytyväinen M-Sportilla, mutta tilanne voi muuttua, jos Fiesta WRC laahaa yhtä pahasti muissakin kisoissa kuin mitä se teki Suomessa. Citroen olisi halunnut Ogierin jo täksi kaudeksi, mutta neuvottelut kaatuivat budjettipuoleen. Nyt rahoitus on Budarin mukaan kunnossa.

– En voi vastata tarkasti kysymyksiin budjetista. Siitä en halua puhua. Voin kuitenkin kertoa, että meillä on budjetti ja yhtiö luottaa meihin, että käytämme sen parhaan kykymme mukaan, jotta voitamme kisoja. Se on meistä kiinni, miten käytämme budjetin.

Meeken potkujen jälkeen Citroenin rallitykkiä loppukaudesta ohjastavat Craig Breen sekä Suomessa toisella sijalla yllättänyt Mads Östberg.

Lue myös nämä