Aasian rallisarja retuperällä – tuskin ajetaan ensi vuonna

Yuya Sumiyama
Yuya Sumiyama. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aasian ja Tyynenmeren rallisarja APRC on vaarassa jäädä ajamatta kokonaan ensi kaudella, uutisoi Motorsport News -lehti. FIA yrittää kynsin ja hampain järjestää sarjan, mutta kauden 2019 kalenteri on edelleen julkaisematta. 

Uusi-Kaledonia ja Thaimaa ovat viime vuosien aikana vetäytyneet kisajärjestäjän vastuusta. Tuoreimpana lähtijänä on puolestaan Australia. Isoin takaisku koettiin kuitenkin kuluneen kauden päätteeksi, kun Skoda päätti jättää APRC-sarjan.

Skodalla on juhlittu Aasian ja Tyynenmeren sarjan mestaruutta kuutena edellisenä vuotena. Pääsponsorina on toiminut intialainen rengasjätti MRF. Japanilainen Yuya Sumiyama voitti viime kaudella kaikki viisi kilpailua, mutta esimerkiksi viimeisessä osakilpailussa hän oli ainoa APRC-sarjan kisaaja, joka pääsi maaliin asti.

– FIA tekee töitä sarjan eteen, mutta se on tullut tiensä päähän. Miten se voisi edes olla kestävällä pohjalla, jos vain yksi kuski on siinä täysillä mukana. Kisajärjestäjät ovat tehneet kovasti töitä, mutta osallistuminen sarjaan on yksinkertaisesti liian kallista, sisäpiirin lähde kertoo Motorsport Newsille.

Sarjan huippuvuosina 1990-luvulla mukana olivat markkina-alueen suurimmat valmistajat Toyota, Mitsubishi ja Subaru. Tuolloin sarjassa nähtiin muun muassa jo edesmenneet Colin McRae sekä Richard Burns.

Lue myös nämä