Petter Solberg kisaa ensi kertaa poikaansa vastaan

Petter ja Oliver Solberg
Petter ja Oliver Solberg. Kuva: Tomi Hänninen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg osallistuu ensimmäistä kertaa samaan kisaan poikansa Oliverin, 17, kanssa tulevana viikonloppuna Etelä-Afrikassa. 

Kyseessä ei kuitenkaan ole rallicross- tai rallitaisto, sillä isä ja poika Solberg ovat mukana Gymkhana Grid -kisassa Johannesburgissa. Kyseessä on enemmänkin viihdetapahtuma kuin totinen kisa, mutta yhtä kaikki molemmat Solbergit ovat taistelusta innoissaan.

– Toivottavasti meillä on hieman etua autosta tänä viikonloppuna. Joka tapauksessa on upeaa nähdä Oliverin nimi samalla osallistujalistalla, Petter Solberg hehkuttaa Motorsport News -lehdessä.

Isä-Solberg on mukana rallicrossin MM-sarjasta tutulla Volkswagen Polo R Supercarilla, kun taas 17-vuotiaan Oliverin alla on vuoden 2009 Citroen Xsara WRC.

– Tiedän, että kisasta tulee kova. Hänellä (Petter) ja Johanilla (rallicrossin MM-voittaja Johan Kristoffersson) on paljon enemmän hevosvoimia. Heillä on liki 600 heppaa, kun taas minulla vain 370. Kun kilpailu alkaa, niin me molemmat haluamme voittaa, norjalaislupaus sanoo.

– Minä olen erittäin ylpeä, mitä Oliver tekee ja miten hän tekee. Sanoiko hän, että hän lyö minut? Ehkä minun pitää vähän näyttää hänelle, isäpappa myhäilee.

Lue myös nämä