WRC-tähdillä tuttu riesa Ruotsin MM-rallissa

Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajetaan jälleen historic-luokan kilpailu.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Historic-kisa on ollut perinteinen osa Ruotsin lumirallia. Katsojille vanhemmat menopelit tarjoavat hyvää viihdettä MM-rallin erikoiskokeiden ensimmäisen ja toisen lenkin välillä, mutta WRC-tähdille historic-autot ovat tuottaneet lähinnä harmia.

Historic-autokunnat ajavat täysin erilaisilla ajolinjoilla kuin rallin MM-sarjan huiput. Tämä vaikeuttaa etenkin ensimmäisenä reitillä olevia pääluokan kuljettajia.

Viime vuonna tämän sai kokea Kalle Rovanperä, joka ajoi ensimmäisenä autona perjantain erikoiskokeilla.

– Ajolinjaa ei ollut lainkaan. Yritin seurata linjaa ja yritin tehdä myös omat linjat, mutta ei se toiminut ollenkaan, Rovanperä manasi helmikuussa ajetun kisan aikana.

– Täällä on joka vuosi sama juttu, kun historic-autot ovat ajaneet ennen meitä pätkällä, Hyundai-tähti Thierry Neuville komppasi.

Ennen vuoden 2020 Ruotsin rallia järjestäjät ilmoittivat muutoksesta, jonka myötä historic-autojen oli tarkoitus ajaa erikoiskokeilla vasta WRC-autojen molempien lenkkien jälkeen. Historic-kisa jäi kuitenkin tuolta vuodelta ajamatta huonon lumitilanteen vuoksi.

Viime vuodeksi Ruotsin MM-ralli siirtyi Uumajaan ja mukana oli jälleen historic-luokka, jonka aikataulu oli taas tutulla paikalla lenkkien välillä perjantaina ja lauantaina.

Helmikuussa 2023 historic-kisa ajetaan jälleen perjantaina ja lauantaina. Molempina päivinä ajetaan kolme erikoiskoetta.

Ruotsin MM-ralli on kauden 2023 toinen osakilpailu, joka ajetaan 9.-12. helmikuuta Uumajan ympäristössä. Monte Carlon legendaarinen kilpailu avaa kauden tammikuun puolivälin jälkeen.

Lue myös: Tulihan se sieltä! Rallin MM-sarjan kalenteri julki – kohuttu kisa jäi rannalle

Katso alta kooste kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat