Quantcast

Oliver Solberg kärkkyy yhä paikkaa WRC-auton ratissa – ”Kaikki on edelleen auki”

Rallin MM-sarjan nuori lupaus Oliver Solberg kamppailee yhä paikasta Rally1-auton ratissa ensi kaudella.
Oliver Solberg
Nuorta Oliver Solbergia koetellaan nyt rajusti. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

21-vuotias Solberg jäi ilman ajopestiä, kun Hyundain WRC-talli ilmoitti lokakuussa, ettei se jatka Solbergin sopimusta. Ainoa mahdollisuus jatkaa Rally1-auton ratissa, on päästä sopimukseen M-Sport Fordin kanssa. Brittitiimiin on kuitenkin tällä hetkellä tunkua.

– Hommat etenevät hitaasti. M-Sport on vaihtoehto, mutta se on yhä auki. On vaikea sanoa, mitä tulee tapahtumaan, Solberg sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Koska prosessi etenee niin hitaasti, niin meillä on myös suunnitelmia R5-auton suhteen. Voimme ajaa joko yksityistiiminä VW Pololla tai sitten jossain tiimissä eri autolla.

Solberg vieraili hiljattain Yhdysvalloissa energiajuomajätti Monsterin päämajassa. Kyseinen yhtiö on tukenut nuorta Solbergia alusta saakka, kuten myös isä Petter Solbergia miehen rallicross-vuosina. Hurjimmissa huhuissa Solbergit olisivat puuhailemassa Monsterin tuella yksityistallia yhdessä Hyundailta lähteneen Ott Tänakin kanssa.

Isä-Solberg kiisti jo asian Värmlands Folkbladet -lehdessä ja nyt nuorempi kaksikosta on kertonut tilanteesta lisää.

– Olemme työstäneet asiaa, emme ehkä niinkään yhdessä Ottin kanssa, mutta olemme rakentaneet kuvioita yhdessä M-Sportin ja Monsterin kanssa. Katsotaan, mitä sen suhteen tapahtuu. Se on hieman kimurantti juttu, mutta kaikki on edelleen auki, Oliver Solberg toteaa.

Monster on asiassa törmäyskurssilla toisen energiajuomajätti Red Bullin kanssa. Itävaltalaisyhtiö tukee jo M-Sportilla ajavia Sebastien Loebia sekä Adrien Fourmaux´ta, joten brittitiimi on asian suhteen hivenen puun ja kuoren välissä.

– Meillä on ollut alustavia keskusteluja, mutta tilanne on vaikea, sillä luonnollisesti tässä hommassa on sponsorikonflikteja, joista meidän pitää olla tietoisia, tallipomo Richard Millener totesi aiemmin Autosportille.

– Meillä on vahva suhde Red Bullin kanssa ja minusta olisi väärin, jos tekisimme jotain toisin sen suhteen. Oliverin kannalta tilanne on vaikea, koska ajopaikkoja on saatavilla rajoitetusti.

Solberg on kuitenkin valmis siirtymään myös yhtä luokkaa alemmaksi, kunhan ajot MM-sarjassa jatkuvat.

– Ei minulla ole sen suhteen paniikkia. Olen yhä nuori, joten ei luokalla ole niin väliä. Haluaisin tehdä jotain täysillä enkä puolivaloilla. Jos se tarkoittaa, että minun on mentävä takaisin R5-autoon, niin sitten teen sen.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat