Esapekka Lappi yhdistettiin uuteen pestiin – suomalaiskuski lisäsi vettä huhumyllyyn erikoisella tavalla

Vielä viikko sitten ajateltiin, että Toyota on käytännössä Esapekka Lapin ainoa vaihtoehto rallin MM-sarjan kaudelle 2023.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon. Ott Tänak ilmoitti viikonloppuna ajetun Katalonian MM-rallin jälkeen, että hän jättää Hyundain kuluvan kauden jälkeen. Tämä ilmoitus käynnisti virallisesti niin sanotun ”silly seasonin”, sillä nyt huhut vellovat useammankin kuljettajan yllä.

Yksi näistä kuljettajista on Esapekka Lappi, joka ajoi tänä vuonna seitsemän MM-rallia Toyotan kolmannella Rally1-autolla. Lappi ilmoitti jo aiemmin, että neuvottelut jatkosopimuksesta Toyotan kanssa ovat hyvässä vauhdissa. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on puolestaan antanut ymmärtää, että Lappi on erittäin vahvoilla saada uuden kontrahdin tiimiltä.

MTV Urheilu uutisoi tietoihinsa nojaten keskiviikkona, että Lappi on saanut sopimustarjouksen Hyundailta. Toyotalle merkkimestaruustaiston hävinnyt Hyundai hakee nyt tiimiinsä kahta kuljettajaa, sillä Tänakin lisäksi myöskään Oliver Solbergille ei ole luvassa jatkoa tiimissä.

Lappi itse heitti lisää vettä huhumyllyyn erikoisella tavalla. Lappi nimittäin lisäsi tällä viikolla suosittuun Nettiauto.com-palveluun myyntiin Toyota GR Yaris -siviiliautonsa.

Tämä noteerattiin nopeasti sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumeilla, joissa asialla on spekuloitu. Raivaako Lappi Pieksämäen autotallistaan Yariksen, koska hänellä on uusi työnantaja ensi vuodelle?

Johtopäätös lienee hätiköity, mutta ajoitus oli sinänsä osuva. Lappi on tunnettu huumoristaan, joten sekään ei olisi täysin yllättävää, jos pieksämäkeläinen olisi tarkoituksella laittanut menopelin myyntiin juuri tähän aikaan. Todennäköisintä on se, että kyse oli puhtaasta sattumasta.

Totuus siitä, onko Lappi saanut Hyundailta sopimustarjouksen ja liittyykö Yariksen heivaaminen tähän kuvioon, ei paljastu vielä tässä vaiheessa. Rallit.fi yritti tavoitella Lappia asian tiimoilta, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa tässä vaiheessa.

Se ei olisi mitenkään yllättävää, että Lapin nimi löytyisi Hyundain ehdokaslistalta. Siltä löytyvät nyt kaikki kuljettajat, joilla on kokemusta MM-sarjan pääluokasta ja joiden sopimustilanne ei ole kiveen hakattu.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat