Quantcast

Niclas Grönholm MM-mitalin kiilto silmissä Barcelonaan – ”Tarvitaan hieman tuuriakin”

Rallicrossin MM-kausi 2022 lähenee loppuaan
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjassa neljäntenä ajava CE Dealer Teamin Niclas Grönholm tavoittelee kauden toiseksi viimeisen kilpailuviikonlopun kahdesta osakilpailusta tuloksia, joiden avulla hän vahvistaa asemiaan MM-mitalitaistelussa. 

Sarjan kakkossijaan Grönholmilla on matkaa tällä hetkellä kolme ja kolmossijaan kaksi MM-pistettä.

CE Dealer Teamin nelivetoista ja mustakeltaista PWR RX1-täyssähköautoa ajava Grönholm matkaa Espanjaan MM-mitalit mielessään. 

– Hyvillä mielin Barcelonaan lähdetään. Olemme tiimimme kanssa pystyneet kehittämään autoamme koko ajan eteenpäin. Viimeisistä kisoista on tuloksina voitto ja kakkossija. Mestaruuteen ei meillä enää ole mahdollisuuksia, mutta kakkos- ja kolmossija ovat vielä otettavissa. Ja näitä sijoja tavoittelemme, Grönholm muistuttaa.

Circuit de Barcelonan F1-radalle rakennettu rallicrossareena on osoittautunut toimivuutensa myös rallicrossratana.

– Rata on ihan ok. Tykkään tietysti niistä radoista, joilla aikaisemmin on syntynyt hyvää tulosta. Barcelonassa en ole ikinä kunnolla onnistunut, mutta rata ei ole ratana mitenkään erityisen huono. Yritetään tällä kertaa ajaa sieltä huipputulos, Grönholm suunnittelee.

MM-sarjan tuplaviikonloppujen alkueristä ei tänä vuonna saa yhtä paljon pisteitä kuin viime kaudella, joten pääsy semifinaaleista finaaliin on tärkeätä. Tämän kauden uutuussääntö on se, että finaaleihin selviytyneet viisi autokuntaa lähetetään liikkeelle samasta rivistä.

– Siihen on jo tottunut. Ensimmäisessä mutkassa on totta kai todella ahdasta, kun viisi autoa syöksyy sinne samanaikaisesti, ja jokainen näistä haluaa voittaa finaalin. Mutta uuteen systeemiin pitää vain sopeutua. 

– Toki paalupaikan merkitys ei enää ole yhtä suuri. Se, joka oli ennen finaalia suoriutunut viikonlopusta erinomaisesti, ei saa enää samaa hyötyä kuin ennen. Tänä vuonna tarvitaan hieman tuuriakin selvitä ehjin nahoin ensimmäisestä mutkasta ulos, Grönholm huomauttaa.

MM-pistetilanne 7/11 osakilpailua:

1. Johan Kristoffersson (SWE) 131
2. Kevin Hansen (SWE)     90
3. Ole Christian Veiby (NOR)  89
4. Niclas Grönholm (FIN)    87
5. Timmy Hansen (SWE)     87
6. Gustav Bergström (SWE)   76
7. Klara Andersson (SWE)    71
8. Rene Münnich (GER)     62

Lue myös nämä

 • Uusimmat