Rallin F-Cupin mestaruudesta huima kamppailu – neljä kuljettajaa lähes tasapisteissä

Rallin F-Cupin nuottiluokan mestaruuskamppailu tiivistyi viikonloppuna ajetussa Pohjois-Häme Rallissa Ruovedellä.
Joonas Lindroos
Joonas Lindroos. Kuva: Timo Uimi

BMW-kuljettaja Joonas Lindroos palasi voittokantaan ja nappasi kauden kolmannen voittonsa F-Cupissa. Lindroos oli nopein neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella ja päätöspätkällä hänellä oli varaa ottaa varmistellen.

Lindroos otti yleiskilpailun voiton lopulta 12,2 sekunnin turvin ennen Mikko Lehteä. Jaakko Ollikkala sijoittui kolmanneksi.

– Ykkönen lähti tulemaan ja tykkäsin pätkästä, kovavauhtinen iso tie. Kolme seuraavaa sujui myös mukavasti. Viimeisellä tuli paikka paikoin vettä niin paljon, ettei lähdetty riskeeraamaan. Jostain syystä jarrubalanssikin oli siirtynyt taakse, Lindroos kertoi.

– Hyvä saada tällainen tulos parin huonosti sujuneen kesäkisan jatkeeksi.

Nuottiluokan sarjatilanteessa Lindroos harppasi tasapisteisiin Peetu Patajoen kanssa. Patajoki oli ajamassa luokkansa voittoon, mutta tekniset murheet päättivät kisan ennen maalia. Patajoen Opelista petti kytkin, ja kilpuri hyytyi päätöspätkän jälkeiselle siirtymälle.

F-Cupista on ajamatta enää yksi osakilpailu, mutta mestaruudesta kamppailee yhä neljä kuljettajaa, jotka ovat lähes tasapisteissä. Patajoki ja Lindroos ovat keulilla (104 pistettä), mutta Markus Hellström ja Max Karhapää ovat vain neljän pisteen päässä (100 pistettä).

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan Heinolassa 8. lokakuuta.