Quantcast

Uuden-Seelannin MM-rallin osallistujalista julki – Ford-kuskin huili jää yhteen kilpailuun

Uuden-Seelannin MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet osallistujalistan vajaan kuukauden kuluttua ajettavaan kilpailuun.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb vauhdissa Uuden-Seelannin MM-rallissa vuonna 2012. Kuva: GEPA pictures/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusi-Seelanti tekee paluun rallin MM-sarjaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sorakilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 29 autokuntaa, joista 11 on pääluokan Rally1-autoja.

MM-sarjaa johtava Toyota-tähti Kalle Rovanperä on ainoa suomalaiskuljettaja Uudessa-Seelannissa. Rovanperän tallitoverina ajaa totutusti walesilainen Elfyn Evans, ja lisäksi ranskalaismestari Sebastien Ogier palaa pienen paussin jälkeen tositoimiin Toyotan kolmosautolla. Takamoto Katsuta ajaa neljättä Toyota GR Yarista tehdastiimin ulkopuolella.

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux joutuu seuraamaan sivusta ensi viikonloppuna ajettavan Kreikan MM-rallin, mutta hän hyppää takaisin Ford Puma Rally1 -auton rattiin Uudessa-Seelannissa.

Fourmaux ajoi ulos edellisessä osakilpailussa Belgiassa, ja tallin mukaan sillä ei ollut riittävästi aikaa takoa Pumaa kuntoon Akropolis-rallia varten. Tässä yhteydessä spekuloitiin, josko M-Sport olisi pistänyt Fourmaux’n sivuun heikkojen esitysten vuoksi. Nyt varmaa on kuitenkin se, että Fourmaux’n huili jää vain yhden kilpailun mittaiseksi.

M-Sportilla on kilpailussa kaikkiaan neljä Ford Pumaa. Fourmaux’n lisäksi Fordilla kisaan starttaavat Craig Breen, Gus Greensmith sekä italialainen yksityiskuljettaja Lorenzo Bertelli, joka ajoi edellisen MM-rallinsa kesällä 2021 Keniassa.

Ott Tänak, Thierry Neuville ja Oliver Solberg edustavat Hyundain tehdastiimiä Uudessa-Seelannissa.

WRC2-luokan kisaan on ilmoittautunut 12 kilpailijaparia. Suurin suosikki on Hyundai-kuski Hayden Paddon, jolle Uuden-Seelannin ralli on kotikilpailu. Lähtöviivalla on myös luokan mestaruudesta taisteleva puolalaiskuljettaja Kajetan Kajetanowicz.

Uuden-Seelannin MM-ralli ajetaan syys-lokakuun taitteessa. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Aucklandissa.

Katso Uuden-Seelannin MM-rallin osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Katso alta Belgian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat