Menettikö Toyota-tähti voiton kartanlukijansa mokaan?

Elfyn Evans hävisi Belgian MM-rallin voiton vain viidellä sekunnilla.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kartanlukija Scott Martinin keskittyminen herpaantui perjantain viimeiselle erikoiskokeelle (EK8) saavuttaessa. Hän ohjasti ykköskuljettajansa sisään minuutin liian myöhään, mistä parivaljakko sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen.

Martin oli virheestään erittäin pahoillaan ja murheissaan, ja jälkikäteen ajateltuna, juuri se maksoi Toyota-kaksikon voiton.

– No, periaatteessa kyllä, mutta se on yksi niistä asioista, joita voi sattua. En halua osoitella sormella häntä. Jos tekisin niin, hän voisi sanoa hävinneensä maailmanmestaruuden, kun ajoin ulos Monzassa, Evans viittaa joulukuun 2020 tapahtumiin kauden päätöskisassa.

Evans kiirehti kuitenkin huomauttamaan, että virheitä sattuu autossa molemmille osapuolille.

– Me voitamme ralleja yhdessä ja tulemme toiseksi yhdessä. Siinä se, siitä ei ole enempää keskusteltavaa.

Ott Tänakin perittyä rallin johtoaseman tallikaveriltaan Thierry Neuvillelta, oli peli auki kunnon kaksintaistelulle. Evans hivuttautui sunnuntain toisen erikoiskokeen jälkeen jo 6,7 sekunnin päähän virolaisesta, mutta takaa-ajo ei lopulta tuottanut kakkossijaa parempaa tulosta.

– Tiesin sen olevan kaukaa haettua. Tietysti, painetta oli pidettävä yllä, jotta olisin saanut painostettua hänet pyörähdykseen tai ajovirheeseen, mikä olisi ollut helppoa niissä olosuhteissa. Virheettä edeten kahdeksan sekuntia 50 kilometrillä ei ole helppo rasti. Niinpä meidän piti vain pysyä asemissa, jos Ott olisi sortunut ajovirheeseen.

Toistaiseksi Evans ei ole voittanut kuluvalla kaudella ainuttakaan osakilpailua. Mies tuntuu menettäneensä osan siitä kyvystä, jota häneltä nähtiin kausilla 2020 ja 2021, jolloin hän taisteli tiukasti jopa maailmanmestaruudesta.

Nyt Evans on sarjatilanteessa kolmantena, mutta eroa kärjessä kiitävään Kalle Rovanperään on jo 87 pistettä.

– Odotan kyllä Kreikkaa kovasti, sillä tunne autossa oli Sardiniassa hyvä, vaikka kisa ei meille niin hyvä ollutkaan. Kuten kaikilla, meillä on parannettavia osa-alueita. Pari viimeisintä sorakisaa Virossa ja Suomessa eivät ole luonteensa puolesta niin Kreikkaan verrattavia, mutta ajamme testin jo tällä viikolla, ja toivottavasti löydämme pieniä parannuksia.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat