Ott Tänakille esitettiin absurdi kysymys – ”Oletko Belgiasta?”

Ott Tänak sai vastata Belgian MM-rallin jälkeen erikoiseen kysymykseen.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oli omat hetkensä, kun rallin voittanut Ott Tänak joutui paikallismedian grillauksen kohteeksi.

Tänak sai vastailla lukuisiin kysymyksiin, joista erityisesti yksi sai miehen ihmetyksen valtaan.

Paikallisen La Dernière Heure –lehden  toimittaja kysyi Tänakilta, josko hän nosti kolme minuuttia aiemmin lähtemällä pölyn tallikaveri Thierry Neuvillen eteen. Neuville ajoi ulos lauantai-illan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kisan kärkipaikalta.

– Oletko Belgiasta? hämmästynyt Tänak vastasi.

Saatuaan myöntävän vastauksen Tänak purki tuntojaan hyvinkin tarkasti.

– Kuulostat hyvin kriittiseltä Thierryä kohtaan tällä hetkellä. Yhtäältä, jos johdat rallia, sinun tulisi tuoda auto maaliin. Toisaalta, jos asetut minun, Elfynin (Evans) ja Esapekan (Lappi) asemaan, asiat voivat tapahtua niin helposti. Kenttä, jolla pelaamme ja reuna, jolla elämme, on todella kapea. Sitä on vaikea selittää, mutta joskus sitä on vaikea selittää myös itselleen, miksi näitä asioita tapahtuu. Se on osa tätä työtä, ja juuri se tekee tästä lajista niin erityisen.

Voitto Belgiassa oli Tänakille jo toinen peräkkäinen. Ja aivan kuten Suomessakin, virolainen valitteli autonsa heikkoutta pitkin kilpailua.

Erikoiskoeajoista ei auton puutteita voinut todeta, sillä Tänak oli raportoimistaan voimansiirtomurheista huolimatta koko ajan kisan kärkivauhdissa.

– Yhdessä kohtaa voimansiirto alkoi vain tippua pelistä, eikä auton suorituskyky ollut sen jälkeen enää täydellinen. Ei siinä minuuttia olisi voinut menettää, mutta paras terä uupui.

Jatkoa ajatellen ja koko MM-sarjan kannalta Tänak tuntee kaikesta huolimatta olevansa yhä altavastaajana. Eroa sarjaa johtavaan Kalle Rovanperään on yhä 72 pistettä, kun neljä rallia on kaudesta ajamatta.

– Me saimme homman kokoon ja suunnan, jota kohti edetä. Sen saattaa havaita, että potentiaalia on ja muutama voitto on mahdollinen, mutta kaiken kaikkiaan, joka pinnalla ja joka rallissa, se vaatii paljon enemmän, huomautti Tänak.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat