Sebastien Ogierilta tylyä kuittia Hyundain leiriin – ”Pitäisi lopettaa tekosyiden keksiminen”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier on vahvasti matkalla uransa kahdeksanteen mestaruuteen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tähtikuski Sebastien Ogier on laukonut painavaa tekstiä viime viikonlopun Kreikan MM-rallin jälkeen. 

Jo uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta metsästävä Ogier on harmistunut, että jokaisen kisan jälkeen kuljettajat, tallipomot ja tietenkin siinä perässä media ruotii tehdastallien autojen suorituskykyä. Ogierin mukaan syytä olisi kääntää katseita myös niihin kuljettajiin, jotka tulosta tekevät.

Kreikassa Hyundain piti olla suuri ennakkosuosikki lähtöpaikan perusteella, mutta niin vain Toyota-kuskit veivät pidemmän korren.

– On aika hauskaa, että jokaisen voiton jälkeen samaa keskustelua käydään. Esimerkiksi jos Hyundai voittaa, silloin kirjoitetaan, että onko Toyota pulassa. Jos taas Toyota-kuski voittaa, on myös auto vahva, Ogier tilittää Dirtfish-sivustolla.

– Minusta välillä pitäisi lopettaa tekosyiden keksiminen ja arvostaa enemmän kuljettajien suorituksia. Minun mielestä kuskit siellä isoimmat erot tekevät. Esimerkiksi Kreikassa siellä olivat Kalle (Rovanperä) ja Jonne (kartanlukija Halttunen) ylitse muiden, ranskalaistähti jatkaa.

Seuraavaksi MM-kausi jatkuu Keski-Suomen sorateillä parin viikon kuluttua. Ogier ennakoi taistosta kovaa.

– Uskon, että kamppailu on hyvin tasaista näiden kahden automerkin välillä. Toyota voi olla vähän luotettavampi, mutta sitten taas jos sitä kysyy Elfyniltä (Evans), voi hän olla toista mieltä, Ogier sanoo viitaten tallitoverinsa vaihdelaatikko-ongelmiin Kreikassa.

Hyundain Dani Sordo oli Kreikan soralla yksi ennakkosuosikeista, mutta neljättä sijaa korkeammalle ei riittänyt kyyti. Sordo ei ottanut kantaa, oliko kyse enemmän miehestä vai autosta.

– Eihän se ollut suoritus, jota me halusimme. Me halusimme olla kärjessä. Luulimme olevamme lähempänä muita, mutta olosuhteet eivät olleet sitä mitä ajattelimme, espanjalaiskonkari totesi.

– Emme myöskään itse olleet aina vauhdissa, joten ei viikonloppu täydellinen ollut. Toki neljäs sija on ihan ok, mutta en ole kovin tyytyväinen.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin päätöspäivän parhaat hetket. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387477″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat