Esapekka Lappi palasi heti huipulle – ”Kaikki on vielä saavutettavissa”

Esapekka Lappi aloitti rallikautensa räväkästi perjantaina Ruotsin MM-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi pitää seitsemän erikoiskokeen jälkeen hallussaan neljättä sijaa. Eroa kärkeen on vain 8,8 sekuntia. Yhden pohja-ajan heti aamulla kaasutellut Lappi menetti aikaa kahdella viimeisellä erikoiskokeella suuren rengaskuluman vuoksi.

– Tilanne on aika hyvä. Toki harmi homma tuo renkaiden kuluminen. Sen suhteen töitä on tehtävänä, että miten me saamme ne kestämään erikoiskokeiden toisella ajokerralla. Ei ajotyylin muutos näytä auttavan, Lappi kertoi.

– Koitetaan keksiä siihen jotain lääkettä. Noille kahdelle viimeiselle ei ollut takana yhtään nastoja jäljellä. Siinä meillä on töitä tehtävänä tiiminä. Kallella (Rovanperä) oli parempi tilanne ensimmäisenä autona, mutta Elfynillä (Evans) tuntui olevan sama ongelma.

Vaikka haasteitakin mahtui päivään, oli Lappi silti mielissään, että pystyi nousemaan heti kärkivauhtiin. Viime kaudella suomalaiskuski ei nimittäin ajanut kuin yhden kilpailun MM-sarjan ykkösluokassa.

– Päivä oli kuitenkin ihan hyvä ja on pakko olla tyytyväinen. Erot eivät ole isoja, joten kaikki on vielä saavutettavissa.  Ilman virheitä tultiin ja vauhti oli ihan okei, Lappi tokaisi.

– Odotan innolla huomista ajopäivää. Auto on vähän aliohjannut koko päivän, mutta saimme sitä ehkä vähän parannettua.

Uusi Rally1-hybridiauto on tehnyt vaikutuksen pieksämäkeläiseen.

– Onhan se ihan hullu vehje tuolla pikku tiellä. Ei iso tie tunnu niin rajulta, mutta sitten kun mennään pientä ränniä, niin kiihtyvyys tuntuu ihan sairaalta. Laite kiihtyy aika raa´asti hybridin avulla, Lappi huokaili.

– Ajamisen aikana ei hybridiä ehdi miettiä. Siitä ei tule yhtään mitään, jos alkaa seurata niitä valoja, että onko hybridi käytössä vai ei. Se saa tehdä ihan mitä haluaa.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeesta. Kilpailun tilanne videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399574″ ap mute ]

Lue myös nämä