Quantcast

WRC-talli sukelsi jälleen syvälle – vain Jari Huttuselle kiitosta

Brittiläisen M-Sport Fordin rallitiimin alamäki jatkui viime viikonlopun Suomen osakilpailussa.
Richard Millener
Richard Millener hymyili vielä Suomen MM-rallin aattona. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viidestä autosta vain Gus Greensmith pääsi maaliin ilman suurempia ongelmia. Sijoitus oli kuitenkin vaisusti seitsemäs. Rally1-auton ratissa debytoinut Jari Huttunen oli lopputuloksissa toiseksi paras Ford-kuski, kun kiuruvetinen ajoi kymmenenneksi.

Huttunen kärsi kuitenkin jokaisena kisapäivänä teknisistä murheista ja jäi kärjestä yli kymmenen minuuttia. Ranskalainen Pierre-Louis Loubet puolestaan joutui keskeyttämään kahdeksannelta sijalta tekniseen vikaan juuri ennen päätöserikoiskoetta.

Tallipomo Richard Millener kehui Huttusen kypsää ja virheetöntä suoritusta monista teknisistä ongelmista huolimatta.

– Jari teki kunnioitettavan suoritukseen debyyttikisassaan Rally1-autolla. Hän pystyi ajamaan koko kisan ilman virheitä, Millener kehui.

M-Sport voitti kauden avauskisan Monte Carlossa, mutta sen jälkeen tulokset ovat jääneet laihoiksi. Vaikka kuskeissa talli antaakin tasoitusta muille tiimeille, toivottiin tallin Cumbrian päämajassa varmasti paljon parempaa kauden 2022 osalta.

Tiimin toinen ranskalaiskuski Adrien Fourmaux pilasi kisansa jo perjantaiaamun toisella pätkällä Lankamaassa osuttuaan kiveen. Lopputulos kehno 18:s, mikä kuvaa osuvasti Fourmaux´n umpisurkeaa kautta. M-Sportin ykköstykin Craig Breenin vaisut otteet saivat niin ikään jatkoa, kun irlantilainen keskeytti ulosajoon lauantaiaamuna.

– Olihan tämä kisa kaiken kaikkiaan pettymys koko tiimille, Millener naulasi lyhyesti.

– Me näytimme jälleen, että meillä on potentiaalia ajaa podiumille, mutta tälläkään kertaa se ei näkynyt tuloksen muodossa. Craig todisti vielä Power Stagella, että autossamme on vauhtia.

Breenin toinen sija Power Stage -pätkällä oli kova suoritus ottaen huomioon, että mies lähti reitille ensimmäisenä Rally1-autoista. Silti jämäpisteet päätöspätkältä ovat kaukana siitä. mitä irlantilaiselta odotetaan.

– Saimme onneksi edes kohtuullisen päätöksen viikonlopulle, mutta totta kai olen pettynyt kokonaistulokseen. Vauhtimme oli ihan hyvää ja olisimme halunneet taistella palkintosijoista vähän pidempään. Näin se nyt kuitenkin meni, Breen summasi.

– Olen todella pahoillani tiimin puolesta, joka teki kovasti töitä meidän eteemme. Pettymys on karvas, mutta nyt on vain pakko nollata tilanne ja keskittyä seuraavaan kisaan. Me emme voi luovuttaa, sillä seuraava kisa Belgiassa koittaa pian.

Rallin MM-sarja jatkuu jo ensi viikolla Belgian asvaltilla. Katso alapuolelta, mitä kisassa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat