Quantcast

Tiesitkö tätä? Kalle Rovanperällä ällistyttävä tilasto tänä vuonna

Kalle Rovanperä porskuttaa vakuuttavasti kohti rallin maailmanmestaruutta kaudella 2022.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotikilpailun voitto jäi suomalaiselta ottamatta viime viikonloppuna, mutta se ei horjuttanut mestaruusjunan kulkua. Päinvastoin: Rovanperä otti Keski-Suomessa kakkostilan Ott Tänakin perässä ja viisi lisäpistettä vielä kilpailun päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

Rovanperällä oli ennen Suomen MM-rallia 83 pisteen etumatka MM-sarjan kakkoseen. Nyt se on peräti 94 pistettä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Mutta tiesitkö tätä? Rovanperä on kasvattanut tänä vuonna MM-johtoaan jokaisessa osakilpailussa kauden avanneen Monte Carlon rallin jälkeen.

Monte Carlossakin hän keräsi eniten pisteitä niistä kuljettajista, jotka ajavat tänä vuonna kaikki osakilpailut. Rovanperä sijoittui avauskisassa neljänneksi Sebastien Loebin, Sebastien Ogierin ja Craig Breenin jälkeen. Loeb ja Ogier kisaavat tällä kaudella vain yksittäisissä kisoissa. Breen puolestaan sai Rovanperää vähemmän pisteitä, sillä suomalainen korjasi täydet lisäpisteet Power Stagelta.

Monten jälkeen Rovanperä otti kolme perättäistä voittoa Ruotsissa, Kroatiassa ja Portugalissa. Sardiniasta tuli viides tila, mutta MM-johto vankistui jälleen, koska Hyundai-kuski Thierry Neuville joutui keskeyttämään kertaalleen Välimeren saarella.

Juhannusviikonloppuna Rovanperä juhli voittoa Keniassa ja heinäkuun puolivälissä Virossa. Keski-Suomessa ykköstilaa ei tullut, mutta samalla Neuvillen oli tyytyminen viidenteen sijaan. Näin Tänak nousi MM-sarjassa kakkoseksi pisteen erolla Hyundai-tallitoverinsa edelle ja Rovanperän lähimmäksi uhkaajaksi.

Mutta ero on jo sitä luokkaa, että sitä on teoreettisestikin lähes mahdotonta saavuttaa.

– Suunnitelmana oli ajaa hyvä ralli yrittämättä liikaa ja ajamalla ilman virheitä ja ongelmia. Saimme todella hyvät pisteet, joten siihen voi olla tyytyväinen, Rovanperä sanoi.

Rovanperä on ollut tällä kaudella Power Stage -pätkien erikoismies. Jaossa on ollut maksimissaan 40 pistettä, joista Toyota-tähti on napannut peräti 33.

Hän jäi päätöspätkällä pisteittä ainoastaan Kenian Safari-rallissa, mutta tililtä löytyy kaikkiaan viisi Power Stage -voittoa ja kaksi kakkostilaa.

Rovanperällä on teoreettisesti mahdollisuus ratkaista mestaruus jo seuraavassa osakilpailussa Belgiassa. Tehtävä on kuitenkin vaikea, sillä hänellä pitäisi olla vähintään 120 pisteen etumatka MM-sarjan kakkoseen Ypres-rallin jälkeen.

Belgian Ypres-ralli ajetaan ensi viikolla 18.-21. elokuuta.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat