Quantcast

WRC-kuski kertasi kauhunhetkiään – teki kohtalokkaan virheen ennen MM-rallia

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux laittoi uuden hybridikilpurinsa täysin rusinaksi Monte Carlon MM-rallissa perjantaina.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aamun avauserikoiskokeella Fourmaux törmäsi Puma Rally1 -autollaan ensin kallioseinämään, josta auto lähti hurjiin voltteihin toiselle puolelle tietä rinteeseen.

– Tein pienen virheen nuotituksessa. Olin arvioinut matkan 80 metriksi, mutta se oli 60 metriä.

– Tulin liian kovaa mutkaan, joka oli märkä, mutta sitä ei ollut nuotissani. Jarrutus tuli liian myöhään ja sen takia vauhtia oli yksinkertaisesti liikaa. Yritin pelastaa tilanteen, mutta osuimme seinään ja lähdimme siitä ulos tieltä, Fourmaux selvitti kohtalokasta hetkeään.

Onnettomuus oli raju, mutta Fourmaux ja kartanlukija Alexandre Coria säilyivät ehjinä kovasta tällistä. Hybridiautojen uusi putkirunkorakenne on nyt osoittanut toimivuutensa sekä kisaoloissa että testeissä, joissa jokaisella tiimillä sattui yksi isompi ulosajo.

– Turvallisuus on kehittynyt huimasti. FIA on tehnyt huikeaa työtä. Olemme ihan kunnossa. Jalassa on pieni kolhu, mutta se johtuu siitä, että ne pääsevät heilumaan autossa. Olen kuitenkin ihan kunnossa, kuten myös Alexandre, Fourmaux vahvisti.

Puma Rally1 meni niin rujoon kuntoon, ettei siitä välttämättä saada enää kilpuria tauottua kasaan.

– Emme varmasti pääse jatkamaan tätä kisaa. Siellä oli aika paljon osia ympäristössä kolarin jälkeen. Mekaanikkojen pitää nyt tutkia, voiko siitä autosta vielä tehdä jotain, ranskalaiskuski sanoi.

Ennen keskeytystään Fourmaux oli rallissa neljäntenä. Toinen Puma-kuski Sebastien Loeb johtaa rallia ja myös Craig Breen sekä Gus Greensmith osoittivat perjantaina oivaa vauhtia.

– Se on toki positiivinen pointti. Vauhtimme oli todella kohdillaan. Myös muut kuskit ovat ajaneet erittäin hyvin. Tämä on hieno juttu tiimin kannalta ja tuo uskoa tulevaan, Fourmaux totesi.

Katso video: Ford-kuskilla järkyttävä ulosajo Monte Carlon MM-rallissa

Katso alta kooste perjantaiaamun tapahtumista. Videolla näkyy Fourmaux’n raju ulosajo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397560″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat