WRC-kartturi kiistää lopettamishuhut – ”En ole vielä täysin toipunut”

Dan Barritt ja Takamoto Katsuta
Dan Barritt ja Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Englantilaiskartanlukija Daniel Barrittin kausi 2021 päättyi ikävästi, kun Toyota-kuski Takamoto Katsutan rinnalla istunut Barritt loukkasi selkäänsä hypyn alastulossa Viron MM-rallissa.

Viron jälkeen ajetussa Belgian osakilpailussa Katsutan vieressä oli nuori britti Keaton Williams, joka kuitenkin ilmoitti juuri ennen Kreikan rallin alkua, että ei voi kisata huipputasolla henkilökohtaisten syiden vuoksi. Kreikan jälkeen ajetuissa Suomen ja Katalonian ralleissa Katsutan aisapariksi tuli Aaron Johnston, joka jatkaa japanilaisen rinnalla myös ensi vuonna.

Näin ollen Barritt on ainakin toistaiseksi työtön WRC-tasolta. Mies kuitenkin korostaa, ettei missään nimessä aio lopettaa uraansa, vaikka Katsutan valinta kohdistuikin irlantilaiseen Johnstoniin.

– En missään nimessä ole lopettamassa tällä tasolla. On todella turhauttava fiilis, sillä haluaisin kovasti takaisin autoon, mutta en ole vielä täysin toipunut. Sanoisin, että terveystilanteeni on 95 tai 96 prosenttinen, mutta haluan noudattaa lääkäreiden neuvoja, Barritt kertoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

–  Heidän ohjeensa on, että vielä ei kannata palata autoon. Olen heidän kanssaan samaa mieltä, sillä en halua palata ennen kuin tunnen oloni sataprosenttisesti terveeksi. Jos tekisin toisin, mielessäni kummittelisi jokin koko ajan. Kun olen täysin toipunut, tiedän, että pystyn suorittamaan huipputasolla.

Barritt myöntää, että tauko on tehnyt hyvää.

– Haluan, että Daniel versio 2.0 on parempi kuin ikinä. Jos olen rehellinen, niin kaipaan rallia todella paljon. Kaipaan siitä kaikkia yksityiskohtia, englantilainen summaa.

– Tämä tauko on kuitenkin auttanut lataamaan akkuja ja auttanut minua ymmärtämään, kuinka paljon rakastan tätä lajia ja työtäni. Ymmärrän täysin Taka-sanin päätöksen ja olen hänelle kiitollinen kaikesta. He voivat Aaronin kanssa luottaa, että tuen heitä jatkossakin, Barritt toteaa.

Katsutan lisäksi Barritt on lukenut usean kauden ajan nuottia nykyään Toyotalla ajavalle Elfyn Evansille. Nuotin lukemisen mies aloitti jo vuonna 2000 kotimaansa rallisarjassa.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin parhaat palat. Katsuta ja Barritt saavuttivat yhdessä ensimmäisen palkintosijansa Safari-rallista kesäkuussa. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat