WRC-auton ratista tuttu Mads Östberg vaihtamassa luokkaa alemmaksi – myös rallicrossin MM-sarja harkinnassa

Kartanlukija Torstein Eriksen ja Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing

Rallin MM-sarjasta tuttu norjalaiskuski Mads Östberg saattaa ajaa ensi kaudella sekä rallia että rallicrossia. Östberg testasi tiistaina Belgiassa Mettetin radalla ES Motorsportin Skoda Fabia Supercaria. 

Östberg ajoi tänä vuonna Citroenilla kahdeksan osakilpailua saalistaen kaksi palkintosijaa. Työpaikkaa ranskalaistiimissä ei kuitenkaan herunut, kun Citroen menetti Abu Dhabin sponsorituen ja joutuu lähtemään ensi kauteen kahdella autolla.

– Viimeiset pari päivää ovat saaneet asioita paljon selvemmäksi. Haluan tehdä päätöksen tämän viikon loppuun mennessä. En voi kuitenkaan ikävä kyllä vahvistaa, että WRC tulee toteutumaan minun osaltani, Östberg toteaa Autosportin verkkosivuilla.

– Todennäköisesti ajan WRC2:ssa, mutta yksi vaihtoehdoista voi avata minulle lisäovia (myös WRC:ssä).

Östbergillä on suunnitteilla yhdistellä ensi kaudella sekä rallin MM-sarjan osakilpailuja WRC2-kalustolla että myös rallicrossin MM-sarjan koitoksia.

https://twitter.com/MadsOstberg/status/1075321639108263936

– Olen nähnyt kisoja ja olen ollut muutamilla radoilla, mutta aina minulla on ollut ralliauto alla. Tämä oli ensi kerta, kun ajoin Supercaria. Myös WRC-autot ovat nykyään aika nopeita, joten ero ei ollut kovin suuri, kuten se ehkä oli viisi vuotta sitten, Östberg valottaa.

– En sulje pois mahdollisuutta ajaa myös muutamia kisoja rallicrossia, mutta täysi MM-sarja voi olla vaikeaa. Se riippuu täysin, miten suunnitelmani rallin suhteen etenevät. Olen rehellinen ja sanon, että ralli on yhä päätavoitteeni lähivuosien ajan. Rakastin kuitenkin ensimmäistä kokemustani rallicross-autolla.

Myös Östbergin maanmies Andreas Bakkerud testasi keskiviikkona ES Motorsportin Fabiaa Mettetin radalla. Bakkerud jäi ilman työpaikkaa, kun Audi vetäytyi pois rallicrossin MM-sarjasta.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö