Rallin MM-sarjan suuresta suunnitelmasta tihkui tietoja

Yhdysvallat on palaamassa rallin MM-sarjaan lähitulevaisuudessa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier vauhdissa. Kuva: Andre Lavadinho/@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö esitteli Portugalin osakilpailun yhteydessä markkinointistrategiaansa MM-sarjan keskeiselle sidosryhmälle, eli Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle sekä autonvalmistajista Hyundaille, Toyotalle, Fordille, Skodalle ja Stellantis-konsernille.

Promoottorin välittämän tiedotteen mukaan ”kokous pidettiin yhteistyöhenkisessä ja rakentavassa ilmapiirissä, ja kaikki osapuolet antoivat panoksensa”.

– Ryhmä on yksimielinen päätavoitteistaan, joilla pyritään nostamaan maailman johtavan rallisarjan profiilia.

Yksi kokouksen keskeisistä elementeistä oli suunnitelma, jolla MM-sarja palaa Yhdysvaltoihin. Tähtäimessä on, että USA:ssa ajetaan rallin MM-sarjan osakilpailu kahden vuoden kuluttua.

Viimeksi Yhdysvallat isännöi MM-rallia vuonna 1988. Promoottori on kaavaillut Yhdysvaltoihin kilpailua jo useamman vuoden, mutta nyt suunnitelman toteutuminen vaikuttaa todennäköiseltä.

Tennesseen osavaltiossa sijaitsevan Chattanoogan kaupungin ympäristössä ajetaan testikisa jo tänä kesänä 14.-16. kesäkuuta. Promoottori esitteli kokouksessa FIA:lle ja valmistajille selkeän ”tiekartan” kohti USA:n osakilpailua vuonna 2026. Promootioyhtiö on sitoutunut tekemään kisaa varten suoria investointeja ja lisäksi se osallistuu tapahtuman markkinointiin.

Rallin MM-sarjaan on kaavailtu useita muutoksia tuleville vuosille. Kesäkuun alussa on tarkoitus lyödä lukkoon Rally1-autojen tekniset säännöt seuraaville kausille.

Samaan aikaan promoottori, FIA ja valmistajat ovat puntaroineet erilaisia keinoja, kuinka rallin MM-sarjan suosio voitaisiin saada kasvuun. Promootioyhtiö pyrkii jatkossa lisäämään MM-rallien katsojamääriä kehittämällä tapahtumien fanikokemusta. Lisäksi se suorittaa ”erilaisia suoria toimia ja investointeja sosiaaliseen ja digitaaliseen mediaan”.

Lue myös: Hyundain WRC-tallin pomolta painavaa tekstiä – ”Lajimme ei pitäisi olla suljettujen ovien takana”

Lue myös nämä