Rallilegenda jättää jäähyväiset rallin MM-sarjalle

Michele Mouton siirtyy lopullisesti syrjään rallin MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen.
Michele Mouton
Michele Mouton on toiminut FIA:n turvallisuusdelegaattina rallin MM-sarjassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mouton on rallin MM-sarjan historiassa ainoa osakilpailuvoittoon yltänyt naiskuljettaja. Mouton, 72, saavutti kuljettajaurallaan neljä osakilpailuvoittoa ja sijoittui kaudella 1982 MM-sarjassa komeasti toiseksi.

Ranskalainen lopetti kuljettajauransa MM-sarjassa kauden 1986 jälkeen. Hän ei kuitenkaan jättänyt lajia missään vaiheessa.

Viime vuodet Mouton on työskennellyt rallin MM-sarjan osakilpailuissa Kansainvälisen autoliiton FIA:n turvallisuusdelegaattina. Tässä roolissa hän on kiertänyt kaikki erikoiskokeet läpi ennen varsinaisia kilpailijoita.

Mutta nyt Mouton on päättänyt jättää erikoiskokeet lopullisesti. Mouton ilmoitti hiljattain ajetun Portugalin MM-rallin yhteydessä, että hän jää tehtävistään eläkkeelle tämän kauden päätteeksi.

Mouton jätti jäähyväiset intohimoisille portugalilaisfaneille kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

– Se oli erityistä, sillä ihmiset vilkuttivat, ja mekin pysähdyimme vilkuttamaan ja kiittämään heitä. On uskomatonta saada tällaisia muistoja ja tukea. Se nostaa tunteet pintaan, Mouton sanoi.

– Hoidin työni, olen onnellinen. Show’n pitää jatkua.

Moottoriurheilulegenda ei aio kuitenkaan jättäytyä kokonaan eläkkeelle.

– Toivottavasti voin tehdä jotain muuta, mutta olen päättänyt lopettaa rallin MM-sarjassa. Tämä on 50:s vuoteni moottoriurheilussa vuodesta 1973 lähtien, jolloin aloitin urani. Ja nyt olen melkein 73-vuotias, Mouton sanoi.

Lue myös nämä