Toyotan WRC-tallin suomalaispomo hehkutti Rovanperää – ”Kalle oli ehkä fiksuin”

Toyotan Kalle Rovanperä nousi Kreikan MM-rallin johtoon lauantain iltapäivän erikoiskokeiden dramaattisten vaiheiden jälkeen.
Kaj Lindström
Kaj Lindström. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville joutui keskeyttämään kokonaan jousitusvikaan. Toyotan ranskalaislegenda Sebastien Ogier puolestaan teloi autoaan viimeisellä pätkällä niin pahasti, että eroa kärkeen tuli neljä minuuttia. Sen päälle Ogierille lätkäistiin useamman minuutin verran aikasakkoa, koska hän saapui myöhässä Lamían huoltoalueelle.

Jari-Matti Latvalaa Toyotan tallipäällikkönä sijaistava tiimin urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström ei voinut kuin ihastella nuoren suomalaissuojattinsa kypsyyttä ja ehjää suorittamista.

– Vaikea päivä ja kaikkea sattui monelle kuskille. Kalle oli ehkä se fiksuin. Hän ajoi silloin kovaa, kun näytti siltä, että pystyy menemään. Sitten hän osasi oikeissa kohdissa säästellä kalustoa, Lindström hehkutti.

– Todella vahva suoritus taas kerran. Kyllä hän ansaitsee siellä keulilla olla.

Rovanperä juhli Kreikassa voittoa myös kaksi vuotta sitten. Nyt suomalaistähti on tekemässä samaa temppua ensimmäiseltä lähtöpaikalta.

– Ehkä siinä (vuoden 2021 kisa) oli vielä enemmän kelin vaikutusta. Nyt on nostettava ihan Kallelle hattua. Todella järkevää ajoa. Hän tietää, että täysillä ei voi koko aikaa ajaa, Lindström korosti.

Ogier saanee vielä lisää sanktiota, sillä tv-kuvista kävi ilmi, että mies lähti liikkeelle korjaustoimien jälkeen pätkällä ennen kuin turvavyöt olivat kiinni.

– Ei kai siinä ole mitään kiistämistä. Selkeästi hän ajoi siellä sillä tavalla. Tämä on tällaista välillä, Lindström kuittasi tilanteen.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin lauantain aamupäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat