Toyotan WRC-kuski nosti tärkeän pointin esiin – välttääkö talli totaalisen flopin tällä kertaa?

Toyotan ykköstähdet Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans lähtevät MM-sarjan kärkikuljettajina seuraavaan ralliin.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Kreikassa, missä kuljettajien haasteena ovat paahtavan helteiset olosuhteet sekä rajut soratiet. Urakasta on luvassa tuskainen etenkin Rovanperälle, joka joutuu ajamaan ensimmäisenä autona läpi perjantain erikoiskokeet. Evans on lähtöjärjestyksessä toisena, joten hänellekin riittää irtosoraa aurattavaksi.

Vuosi sitten Toyota jäi pahimman kilpakumppaninsa Hyundain jalkoihin Kreikan Akropolis-rallissa. Kymmenen parhaan joukkoon ylsi vain yksi Toyota-kuljettaja, japanilainen Takamoto Katsuta, joka sijoittui kuudenneksi.

Hyundai pääsi samassa kilpailussa juhlimaan kolmoisvoittoa, joka oli tiimille historian ensimmäinen ja edelleenkin ainoa rallin MM-sarjassa. Tänä vuonna Hyundai-kuskeilla on Kreikassa pieni etulyöntiasema Toyotan kuljettajiin nähden, kun Thierry Neuville, Esapekka Lappi ja Dani Sordo pääsevät paremmilta lähtöpaikoilta ensimmäisen kunnon ajopäivän pikataipaleille.

Toyota-kuljettaja Evans voitti edellisen osakilpailun Suomessa, mutta Kreikassa täysosuman saaminen on huomattavasti hankalampi juttu.

– Nämä rallit ovat luonteeltaan täysin erilaisia. Tietenkin oli mukavaa voittaa Suomessa, mutta Kreikka on aivan toisenlainen kilpailu, Evans nosti esiin rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Kuten viime vuonna nähtiin, Hyundain kaluston pitäisi sopia hyvin kreikkalaisille sorateille. Talli antoi tästä oivan osoituksen myös kesäkuisessa Sardinian rallissa, joka on enemmän Akropolis-rallin tyylinen kuin Suomen vauhdikas osakilpailu.

Hyundai vei Sardinian saarella kaksoisvoiton Neuvillen ja Lapin johdolla. Rovanperä ja Evans jäivät kisassa seuraaville sijoille.

Toyota-tähdet virittivät viime viikolla GR Yaris Rally1 -kilpuria parempaan iskuun Kreikassa kilpailun ennakkotesteissä.

– Meillä oli hyvät säädöt autossa Portugalissa, kuten myös Sardiniassa ja Safari-rallissa. Uskon, että voimme löytää jotain, joka toimii Kreikassa, Evans sanoi.

MM-taistossa Rovanperällä on 25 pisteen etumatka tallitoveriinsa Evansiin. Mestaruustaistossa on mukana myös Hyundain belgialaistähti Neuville, joka on 36 pisteen päässä suomalaisesta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Jos kilpailu ajetaan kuivissa olosuhteissa, tiedämme, että olemme toisena tiellä perjantaina. Mutta kamppailemme niitä kuskeja vastaan, joilla on lähtöpaikat ympärillämme. Yritämme tehdä mahdollisimman hyvää työtä, Evans suunnitteli.

Kreikan Akropolis-ralli järjestetään 7.-10. syyskuuta.

Katso alta kooste viime vuoden Akropolis-rallista.

Lue myös nämä