Hurjaa draamaa Sardinian rallissa – Tänak ja Suninen keskeyttivät!

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC.

Fordin Sebastien Ogier johtaa Sardinian MM-rallia perjantain ajopäivän jälkeen. Yhdeksän erikoiskokeen jälkeen ranskalaismestarin johtoasema on 18,9 sekuntia ennen MM-sarjaa johtavaa Hyundain Thierry Neuvillea.

Neuville oli ongelmissa perjantain päätöserikoiskokeella ja hävisi Ogierille yli kahdeksan sekuntia.

Toyotan synkkä jakso MM-sarjassa sai jatkoa perjantain viimeisellä erikoiskokeella, kun Ott Tänak jäi reitin varrelle. Tänak joutui keskeyttämään tekniikan petettyä. Syynä oli jäähdyttimen rikkoutuminen. Virolainen oli ennen keskeytystään rallissa kolmantena.

Tänakin keskeytyksen myötä Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen olisi noussut rallissa kolmanneksi, mutta metsään meni. Jokelalainen täräytti Ford Fiesta WRC:n pöpelikköön ja keskeytti.

Toyotan mainetta rallissa pitävät vielä yllä suomalaiset Jari-Matti Latvala sekä Esapekka Lappi. Muiden ongelmien myötä Latvala on kisassa jo kolmantena ja Lappi neljäntenä. Eroa kärkeen on kertynyt noin 40 sekuntia.

– No nyt tuli jo hyvin. Tein pieniä muutoksia jousitukseen ja auto tuntuu nyt hyvältä. Näin Ottin tien varressa ja konepellin alta tuli savua. Se on tosi harmi juttu, Lappi sanoi WRC All Liven lähtetyksessä.

Myös Latvala löysi oikeat säädöt sekä ajorytmin perjantain päätöspätkälle, missä tuurilainen kirjautti pohjat.

– Minulla oli iso isku päällä vikalla pätkällä. Oli siellä myös pikku tilanne, mutta pidin vain kaasun pohjassa, Latvala totesi.

Sardinian ralli jatkuu yötauon jälkeen lauantaina, kun ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Sardinian MM-rallii, ek 9/20 jälkeen:
1. Sebastien Ogier Ford   1.35.56,9
2. Thierry Neuville Hyundai +18,9
3. Jari-Matti Latvala Toyota +37,2
4. Esapekka Lappi Toyota   +41,6
5. Mads Östberg Citroen   +58,3
6. Hayden Paddon Hyundai   +1.01,5
7. Craig Breen Citroen    ++1.26,0Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö