Toyotan pääpomo naljailee Ott Tänakille – ”Voin ruiskuttaa samppanjaa päällesi”

Martin Järveoja, Akio Toyoda ja Ott Tänak
Martin Järveoja (vas.), Akio Toyoda ja Ott Tänak pääsivät yhdessä juhlimaan Suomen MM-rallin voittoa kesällä 2018. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-rallitiimin ja Ott Tänakin yhteinen taival päättyi tämän vuoden maailmanmestaruuteen.

Tänak tuli Toyotalle kaudeksi 2018 ja lunasti nopeasti paikkansa tallin ykköstähtenä. Tänak johdatti Toyotan valmistajien mestaruuteen viime vuonna ja päättyneellä kaudella virolainen pokkasi kuljettajien MM-tittelin.

– Ott, olen onnellinen, että saavutit viimein unelmasi: sinusta tuli rallin maailmanmestari. Minä ja Toyota olemme ylpeitä siitä, että olimme apuna, Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda sanoo.

– En ole päässyt usein kiipeämään palkintokorokkeelle, mutta sinä opetit minulle viime vuoden Suomen MM-rallissa, miten se tehdään. Sinun ansiostasi pääsin katselemaan näkymää podiumin korkeimmalta korokkeelta ja opin, kuinka tahmeaa samppanja on. Arvostan sitä paljon, Toyoda lisää.

Lue myös: Toyotan isolta pomolta paljastus tunteikkaassa viestissä: Jari-Matti Latvala vaikutti Toyotan kohtaloon

Toyota olisi halunnut jatkaa yhteistä matkaa maailmanmestari Tänakin kanssa, mutta virolaistähti päätti toisin. Tänak ajaa kaksi seuraavaa kautta Toyotan pahimman vastustajan Hyundain kuljettajana.

Toyotan pääpomo naljailee asiasta Tänakille.

– Mielestäni päätöksesi, ”kun olen saavuttanut tavoitteen, haluan uuden haasteen uudessa ympäristössä”, on yksinkertaisesti mahtava. Sinusta tulee Toyotan vastustaja ensi vuonna. Meille vahva vastustaja tuo valtavasti motivaatiota mennä eteenpäin.

– Koska opetit minulle, miten podiumin korkeimmalla korokkeella seistään ja miten samppanjapullot avataan, voin ruiskuttaa samppanjaa päällesi ylemmältä paikalta, kun näemme toisemme seuraavan kerran. Tavataan palkintokorokkeella, Toyoda veistelee.

Toyotan WRC-tiimi ilmoitti keskiviikkona, että Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä ajavat tallin kuljettajina kaudella 2020.

Lue myös: Jari-Matti Latvala epäilee Toyotan iskukykyä Hyundaita vastaan – ”Siinä on nyt kolme kuskia, joilla ei ole kokemusta autosta”

Ogier, Evans ja Rovanperä vierailivat alkuviikolla Toyotan päämajalla Puuppolassa. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291296″ ap mute]

 

Lue myös: Toyotan WRC-kuskit julki – Kalle Rovanperälle kahden vuoden WRC-sopimus!

Lue myös: IS: Kalle Rovanperä Toyotan WRC-autolla SM-ralliin

Lue myös: Jari-Matti Latvala suunnittelee viiden MM-rallin ohjelmaa – ”Jos et aja, sinut unohdetaan”

Lue myös: Tommi Mäkiseltä paljastus Ogier-neuvotteluista – Rovanperä oli pidempään kiikarissa

Lue myös: Tommi Mäkinen innoissaan uudesta miehistöstään – toivotti hyvää jatkoa Jari-Matti Latvalalle

Lue myös: Sebastien Ogier hehkutti Tommi Mäkistä – ”Pääsen tekemään töitä lapsuuden idolini kanssa”

Lue myös nämä

  • Uusimmat