Vahvistus: Chilen MM-ralli peruttu – saako Katalonia uuden tilaisuuden?

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier vauhdissa Chilen MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chilen MM-rallin järjestäjät ilmoittivat torstaina, että ensi huhtikuulle kaavailtu kilpailu on päätetty perua.

Chile tuli MM-sarjaan kaudeksi 2019, ja maan historian ensimmäinen MM-ralli ajettiin toukokuussa. Chilessä oli tarkoitus järjestää ensi kauden neljäs osakilpailu 16.-19. huhtikuuta, mutta kilpailu jää ajamatta maassa vallitsevien levottomuuksien vuoksi.

Rallijärjestäjät ovat kertoneet kisan perumisesta Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle. Chilen MM-rallin johtajan Felipe Hortan mukaan kilpailu palaa MM-kalenteriin vuonna 2021.

– FIA onneksi ymmärsi meitä ja salli vuoden 2020 kilpailun perumisen, Horta kertoi paikallisen BioBioChile-uutissivuston mukaan.

Yksi suurimmista syistä kisan perumiselle on se, että Chilessä on tarkoitus järjestää huhtikuussa kansanäänestys perustuslaista.

– Ilmapiiri ei ole sellainen, jota MM-osakilpailu vaatii, Horta perusteli.

Rallin järjestämisen ongelmana oli myös se, että Biobion alueen hallinto oli päättänyt vetää pois kilpailulle myöntämänsä tuen, jonka määrä on noin 1,3 miljoonaa euroa. Maan poikkeustilan vuoksi summalle löytyy akuutimpia kohteita.

Rallin MM-kauden alkuperäisessä kalenterissa oli kaikkiaan 14 osakilpailua. Huhujen mukaan Espanjan osakilpailu saattaisi korvata peruuntuneen Chilen rallin. Katalonian MM-ralli ei päässyt mukaan vuoden 2020 alkuperäiseen kisaohjelmaan.

Katso alta kooste kautta aikain ensimmäisestä Chilen MM-rallista:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

Lue myös nämä