Jari-Matti Latvala epäilee Toyotan iskukykyä Hyundaita vastaan – ”Siinä on nyt kolme kuskia, joilla ei ole kokemusta autosta”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan rallitallista työttömäksi jäänyt Jari-Matti Latvala suhtautuu epäillen japanilaisvalmistajan mahdollisuuksin mestaruustaistelussa Hyundaita vastaan kaudella 2020.

Tommi Mäkisen johtama Toyota menetti tuoreen maailmanmestarin Ott Tänakin Hyundaille. Korealaismerkin riveissä ajavat lisäksi MM-sarjan kolmen kärkikuskin joukkoon kuuluva Thierry Neuville, yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb sekä espanjalaiskonkari Dani Sordo.

Toyota saalisti Citroenin vetäytymisen myötä riveihinsä Sebastien Ogierin sekä walesilaiskuski Elfyn Evansin M-Sport Fordilta. Mäkisen tallin täydentää nuori suomalaiskomeetta Kalle Rovanperä.

Lue myös: Toyotan WRC-kuskit julki – Kalle Rovanperälle kahden vuoden WRC-sopimus!

– Siinä on Toyotalla kaikki kovia kuskeja. Ogier on osoittanut eri tiimeissä, että hän voi aina ajaa kovaa ja varmasti tekee sen myös ensi vuonna. Elfyn on taas ajanut vain Fordilla. Hänellä voi kestää vähän aikaa, että pääsee auton kanssa sinuiksi, Latvala pohtii Rallit.fille.

– Kallelle tuleva vuosi on ensimmäinen WRC-autossa. Hän varmasti ajaa kovia tuloksia, mutta voi olla, että osa kisoista menee opettelun piikkiin. Se on ainoa haaste, että siinä on nyt kolme kuskia, joilla ei ole kokemusta autosta. He ajavat Hyundaita vastaan, jolla on kova miehistö. Se on suuri haaste, Latvala jatkaa.

Ison pomon kommentit lämmittivät Latvalan mieltä

Toyotan johtaja Akio Toyoda lausui Toyotan tiedotteessa lämpimiä sanoja Latvalasta ja ylisti suomalaiskuskin panosta japanilaismerkin eteen. Kehut lämmittivät tuurilaisen mieltä.

– Ei voi olla muuta kuin erittäin iloinen, jos tulee konsernin päälliköltä tuollaisia kehuja. Se on todella koskettavaa. Olen todella otettu niistä. On hienoa, jos he ovat kokeneet asiat niin, Latvala tunnelmoi.

Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Latvala suunnittele ensi vuodeksi viiden rallin ohjelmaa, joka voisi parhaimmillaan tuoda täyden kisakalenterin kaudeksi 2021. Se vaatii kuitenkin huippuonnistumisia niistä ralleista, joissa suomalainen on mukana. Mieli palaa kokeilla vielä kykyjä hankalan kauden jälkeen, jota sotkivat urheilun ulkopuoliset asiat.

Lue lisää: Jari-Matti Latvala suunnittelee viiden MM-rallin ohjelmaa – ”Jos et aja, sinut unohdetaan”

– Se on totta, että varsinkin verohomma on painanut tosi paljon. Se on kestänyt puolitoista vuotta jo ja mennyt tänä vuonna vielä hankalammaksi. Sitä materiaalia on pitänyt hankkia ja miettiä asioita heille kisojen välissä. Se on syönyt energiaa. Sen haluan saada päätökseen, Latvala sanoi.

– Kun saisi vielä yhden kauden ajaa vapautuneesti ja laittaa kaiken pelin. Minulle ei varmasti tee huonoa tällainen pieni tauko, missä saan kaikki asiat haettua paikalleen. Se vaatii myös niissä kisoissa onnistumisia, missä saa ajaa. Toisaalta on enemmän aikaa ja energiaa valmistautua kisoihin.

Lue myös: Tommi Mäkinen innoissaan uudesta miehistöstään – toivotti hyvää jatkoa Jari-Matti Latvalalle

Lue myös: Sebastien Ogier hehkutti Tommi Mäkistä – ”Pääsen tekemään töitä lapsuuden idolini kanssa”

Lue myös: Toyotan isolta pomolta paljastus tunteikkaassa viestissä: Jari-Matti Latvala vaikutti Toyotan kohtaloon

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö