Jari-Matti Latvala suunnittelee viiden MM-rallin ohjelmaa – ”Jos et aja, sinut unohdetaan”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala jäi tyhjän päälle, kun Toyota julkisti ensi kauden kuljettajansa keskiviikkona.

Tuurilaiskonkari ei mahtunut Tommi Mäkisen suunnitelmiin ensi kaudeksi. Toyotan päätös oli tietenkin Latvalalle suuri takaisku, mutta syyt ”potkuille” ovat ymmärrettävät.

– Olen noin viikon tietänyt tämän asian, että missä mennään. Totta kai se oli pettymys, kun en ole ensi vuonna mukana. Ymmärrän silti tilanteen täysin. Minulla oli urani huonoin vuosi. He halusivat satsata nuorempaan ja katsoa kohti tulevaisuutta, Latvala summasi Rallit.fille.

– Valitettavaa on, että paikkoja on nyt niin äärettömän vähän tarjolla. Siihen tämä sarja on mennyt. Olen sanonut, että ensi vuonna ajetaan kuitenkin. Ne kisat mitä ajan, ovat Toyotalla, mutta en vielä tiedä, että mitä ne rallit ovat. Toivon, että olen jo Ruotsissa mukana. Latvala jatkoi.

Lue myös: Toyotan WRC-kuskit julki – Kalle Rovanperälle kahden vuoden WRC-sopimus!

Latvalalla on yhä kova halu jatkaa WRC-auton puikoissa, mutta ensi kautta ajatellen 18-kertaisen MM-osakilpailuvoittajan on otettava puhelin kouraan ja kerättävä itse rahoitus.

– Kyllä se näin on. Itse pitää nyt kerätä rahoitus ajamiseen, että millä eväin lähdetään hommaa viemään eteenpäin. Osittain on ollut jo kiirettä sen suhteen. Haluaisin saada mahdollisimman nopeasti asioita selväksi. Mitä enemmän saa budjettia kerättyä, niin sitä enemmän pääsee ajamaan, Latvala selvitti.

Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291296″ ap mute]

 

Suunnitelmissa jopa viisi MM-rallia ensi kaudelle

Latvala kehittelee ohjelmaa, jossa hän ajaisi yhteensä viisi MM-osakilpailua ensi vuonna. Rahaa on siis kerättävä kirstuun aimo potti.

– Suomi ja Ruotsi ovat tietenkin ne vahvat kilpailut. Sitten ehkä keväällä Portugali ja Sardinia voisivat olla hyviä kisoja ja ehkä myöhemmin loppusyksyllä Wales. Siinä olisi viisi kisaa, jotka näen järkevinä. Kysymys on siitä, saako budjettia, Latvala suunnitteli.

– Sen verran olen laskenut, että kaksi kisaa ajan varmasti, mutta se että onko enempää, niin en uskalla luvata.

Latvalan on joka tapauksessa pakko onnistua niissä ralleissa, jotka hän ensi kaudella pääsee ajamaan. Muuten WRC-ura on lopullisesti taputeltu.

– Siinä on kaksi asiaa, miksi minun kannattaa ajaa ensi vuonna. Minulla ei vielä tule ikä vastaan. Toinen juttu on se, että tiedän syyt, miksi viime kausi oli niin huono. Minulla oli niin paljon ulkoisia asioita ja stressitekijöitä, joiden vuoksi en pystynyt antamaan parasta suoritusta ralleissa, Latvala muistutti viitaten verosotkuihin ja erokohuun.

-Kun saan ne asiat kuntoon, niin pystyn varmasti parempaan. Jos et aja mitään, niin sinut unohdetaan, eikä sinua enää muisteta. Kukaan ei tule kotoa kysymään, että tuletko ajamaan.

Lue myös: Tommi Mäkinen innoissaan uudesta miehistöstään – toivotti hyvää jatkoa Jari-Matti Latvalalle

Lue myös: Sebastien Ogier hehkutti Tommi Mäkistä – ”Pääsen tekemään töitä lapsuuden idolini kanssa”

Lue myös: Toyotan isolta pomolta paljastus tunteikkaassa viestissä: Jari-Matti Latvala vaikutti Toyotan kohtaloon

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat