Sebastien Ogier hehkutti Tommi Mäkistä – ”Pääsen tekemään töitä lapsuuden idolini kanssa”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli julkisti keskiviikkona odotetun kuljettajakokoonpanon ensi kaudeksi. Tommi Mäkisen johtaman rallitallin paletti menee täysin uusiksi, sillä tiimiin liittyvät Sebastien Ogier, Elfyn Evans sekä Kalle Rovanperä.

Varsinkin Ogierin loikka Toyotalle on herättänyt paljon keskustelua rallipiireissä. Citroen ilmoitti viime viikolla, että se laittaa kokonaan pillit pussiin kuusinkertaisen mestarin lähdettyä tallista. Uusi sopimus saatiin kuitenkin neuvoteltua Toyotan kanssa, vaikka Ogierilla on vielä ensi vuodesta kontrahti ranskalaistallin kanssa.

Ogierin mestaruusputki katkesi päättyneellä rallikaudella, kun juuri Toyotalla ajanut Ott Tänak vei tittelin. Nyt ranskalaiskuski pääsee jahtaamaan uransa seitsemättä mestaruutta voittaja-autolla, kun taas Tänak vaihtaa Hyundain leiriin.

– Olen todella innoissani. Tämä on jälleen uusi haaste minulle ja odotan sitä innolla. Me keskustelimme Toyotan kanssa jo vuoden 2016 lopussa. Vaikka silloin ei sopimusta syntynyt, niin olen todella mielissäni, että saan työskennellä näin ikonisen automerkin kanssa. Pääsen myös tekemään töitä lapsuuden idolini Tommi Mäkisen kanssa, Ogier hehkuttaa.

– Tavoite on tietenkin menestyä yhdessä tallin kanssa ja voittaa mestaruus takaisin.

Lue myös: Toyotan WRC-kuskit julki – Kalle Rovanperälle kahden vuoden WRC-sopimus!

Ogier ylistää uutta Toyotan kokoonpanoa. Evansin ranskalaistähti tuntee jo M-Sportin vuosiltaan, mutta nuori suomalainen on uudempi tuttavuus.

– Meillä on mielenkiintoinen kuskikoonpano. Tunnen Elfynin hyvin ja olen työskennellyt hänen kanssaan aiemmin. Olen varma, että hän voi tuoda paljon meidän tiimille, Ogier sanailee.

– Kalle on jo todistanut paljon asioita rallissa, joten hänellä ehdottomasti on talenttia. Olen varma, että hän kehittyy nopeasti. Me kaikki olemme uudessa tiimissä, joten on haaste oppia auto ja kaikki toimintatavat. Tietenkin teemme parhaamme, että olemme parhaassa mahdollisessa iskussa niin pian kuin mahdollista.

Kuuntele alla olevalta videolta Ogierin kommentit Toyota-sopimuksesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291290″ ap mute]

 

Lue myös: Kalle Rovanperän unelmasta totta – ”On ollut hienoa nähdä, kuinka Tommi on luottanut minuun”

Evans vaihtaa tiimiä pitkän M-Sportin uran jälkeen. Walesilaiskuski on uusista tuulista innoissaan. Evans on osoittanut jo tasaisuutta ja todisti viime kaudella myös pystyvänsä ajamaan voitoista, kun kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.

– Tämä on minulle hieno mahdollisuus. Talli on ollut menestyksekäs heti, kun se tuli MM-sarjaan kolme vuotta sitten. On mahtavaa päästä tiimiin mukaan. Tommi on myös itse ollut menestyksekäs kuski, joten hän tietää, mitä tällä tasolla ajamiseen tarvitaan, Evans kommentoi.

– Viime vuosi oli hankala ja meillä jäi muun muassa kolme kisaa väliin loukkaantumisen takia. Saimme kuitenkin myös hyviä tuloksia. Nyt haluamme ottaa askeleen eteenpäin ja voittaa ralleja useammin.

Lue myös: Tommi Mäkinen innoissaan uudesta miehistöstään – toivotti hyvää jatkoa Jari-Matti Latvalalle

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat