Tommi Mäkiseltä paljastus Ogier-neuvotteluista – Rovanperä oli pidempään kiikarissa

Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Tommi Mäkinen ja Kalle Rovanperä
Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Tommi Mäkinen ja Kalle Rovanperä. Kuva; Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan WRC-tiimissä puhaltavat uudet tuulet vuonna 2020. Talli starttaa kauteen täysin uudistuneella kokoonpanolla.

Toyotan keskiviikkoinen kuskijulkistus ei tarjonnut yllätyksiä. Tiedotteesta löytyivät juuri niiden kolmen kuljettajan nimet, joita oli pyöritelty julkisuudessa jo jonkin aikaa: Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

Lue myös: Toyotan WRC-kuskit julki – Kalle Rovanperälle kahden vuoden WRC-sopimus!

– Siinä on nyt koko skaala. Meillä on kokemusta, välimaastoa ja tulevaisuutta, Mäkinen summaa kuljettajatrionsa Rallit.fille.

Todennäköisesti ensi kauteen uransa lopettava Ogier, 35, on voittanut urallaan kuusi maailmanmestaruutta. M-Sport Fordilta siirtyvä Evans, 30, on saavuttanut yhden osakilpailuvoiton. Rovanperä, 19, juhli tänä vuonna WRC2 Pro -luokan mestaruutta Skodan väreissä.

Mäkisen tiluksilla Puuppolassa päämajaansa pitävä Toyotan WRC-tiimi tuli rallin MM-sarjaan kaudeksi 2017. Kaudella 2018 tuli valmistajien mestaruus, ja tänä vuonna Ott Tänak otti kuljettajien MM-tittelin.

Tallilla on kovat odotukset myös ensi vuodelle.

– Lähdemme hakemaan mestaruuksia, ilman muuta. Uskon, että meillä on kova kolmikko. Alussa saattaa ottaa hetken aikaa, että kaikki asiat tulevat tutuiksi. Mutta uskon, että ammattitaitoa on niin paljon mukana, että pääsemme nopeasti vauhtiin.

Lue myös: Tommi Mäkinen innoissaan uudesta miehistöstään – toivotti hyvää jatkoa Jari-Matti Latvalalle

Toyota ei jäänyt ilman tähteä

Toyotan ehdoton ykköstähti Ott Tänak teki kovan ratkaisun syksyllä ja päätti siirtyä kilpailijatiimi Hyundaille seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Tänakin lähdön varmistuttua vaikutti siltä, että Toyota jää ilman todellista tähtikuljettajaa.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Ogierin edustama Citroen ilmoitti viime viikolla, että se vetäytyy MM-ralleista. Tallipomo Mäkinen paljastaa, että he olivat jo aiemmin yhteydessä ranskalaistähteen.

– Ottin ilmoitus Hyundaille menosta laittoi isomman pyörän pyörimään.

Eli Ogierin kanssa käytiin keskusteluja jo ennen Citroenin vetäytymispäätöstä?

– Joo, kyllä meillä mahdollisesti oli jotain keskusteluja. Totta kai kaikki voivat vetää omat johtopäätökset, mitä tuollainen tilanne tarkoittaa ja mitä mahdollisuuksia se voi tuoda, Mäkinen pyörittelee.

Kuuntele alla olevalta videolta Ogierin kommentit Toyota-sopimuksesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291290″ ap mute]

 

Lue myös: Sebastien Ogier hehkutti Tommi Mäkistä – ”Pääsen tekemään töitä lapsuuden idolini kanssa”

Rovanperä suoraan altaan syvään päähän

Mäkisen miehistössä on aina ollut suomalaisväriä. MM-sarjan kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala jäi nyt ilman Toyota-sopimusta, mutta hänen tilallaan nähdään ensi vuonna Rovanperä – lajin suurlupaus.

– Kalle on ollut meillä kiikarissa jo jonkin aikaa. Keskustelimme asioista jo tuonnempana. Hänen tulonsa on ollut meillä pidempään tiedossa, Mäkinen sanoo.

Lue myös: Toyotan isolta pomolta paljastus tunteikkaassa viestissä: Jari-Matti Latvala vaikutti Toyotan kohtaloon

Rovanperä nakataan suoraan altaan syvään päähän. Puuppolalaisella on edessä debyyttikausi WRC-autolla, ja ohjelmaan kuuluvat kaikki 14 osakilpailua.

– Onhan se ajettava, jos haluaa lähteä ajamaan MM-sarjaa – ei siinä mikään muu auta, Mäkinen hekottaa.

– Kokemusta tarvitaan. Minusta näytti sille, että Kalle ei välttämättä enää hirveän paljon kehity R5-auton ratissa. Hän on jo sen verran hyvällä tasolla. Nyt hänellä on hyvä mahdollisuus kehittyä.

Katso Kalle Rovanperän tunnelmat Toyota-sopimuksen julkistamisen jälkeen alla olevalta videolta:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291289″ ap mute]

Lue myös: Kalle Rovanperän unelmasta totta – ”On ollut hienoa nähdä, kuinka Tommi on luottanut minuun”

Lue myös nämä

  • Uusimmat